Platform over beton en staal in de bouw
Hoge duurzaamheidsambitie WM Automaterialen bedrijfspand

Hoge duurzaamheidsambitie WM Automaterialen bedrijfspand

Eerste paal nieuwe vestiging op PolanenPark, Halfweg

Met het slaan van de symbolische eerste paal op 15 juli kondigde Harm Harmsen van WM Automaterialen de komst naar Halfweg/Haarlemmerliede aan. Samen met Patrick Tammes (Trajanus Vastgoed) en Marcel Bisseling (bouwbedrijf VDR Bouwgroep) is vandaag gestart met de realisatie van een bijzonder duurzaam pand op bedrijvenpark PolanenPark, een ontwikkeling van Schiphol Area Development Company (SADC). Deze vier partijen laten zien dat duurzaam ondernemen een meerwaarde is voor zowel de mens als de natuur.

Alle partijen hebben de ambitie om op de kavel van 6.000 m2 de circa 2.500 m2 grote bedrijfshal met kantoor in januari 2021 met het BREEAM-NL Excellent certificaat op te leveren. Op dit BREEAM-niveau vindt ook een ecologische beoordeling plaats van de locatie en worden maatregelen genomen om de ecologische diversiteit van de locatie te stimuleren. VDR Bouwgroep uit Deventer heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om de complexe richtlijnen uit dit duurzaamheidscertificaat te vertalen in alle facetten van het bouwproces.

Trajanus Vastgoed B.V. uit Nijmegen investeert in en ontwikkelt bedrijfsmatig en commercieel vastgoed. Werkzaam in geheel Nederland en Duitsland, met als basis uitgangspunten langdurige huurcontracten met solvabele huurders, commercieel verantwoorde locaties en kwalitatief hoogwaardige gebouwen. Naast projectontwikkeling heeft het bedrijf ruime ervaring in het verwerven, beheren, aan- en verkopen, huren, verhuren en exploiteren van onroerende zaken. De nieuwe ontwikkeling op PolanenPark is wederom een mooie verbreding in de samenwerking tussen Trajanus Vastgoed en WM Automaterialen.

WM Automaterialen is groothandelaar voor garagehouders voor onderdelen en accessoires voor personenwagens en bedrijfsauto’s. Het Duitse bedrijf heeft 250 vestigingen in 7 landen, 6.700 werknemers en 250.000 artikelen op voorraad. In Nederland zijn zij gevestigd in Utrecht, Zwolle, Arnhem, Wijchen en Lochem. En per 2021 dus ook in Halfweg. Vanuit deze nieuwe vestiging kan het bedrijf hun klanten in de regio Noord-Holland bedienen.  Op de nieuwe locatie  komen uiteindelijk zo’n 30 werknemers te werken.

Het bedrijf dat een jaarlijkse omzet heeft van € 1.5 miljard is snelgroeiend. Er zullen meer nieuwe vestigingen in Nederland volgen.

VDR Bouwgroep is door Trajanus Vastgoed vanaf schetsontwerp tot realisatie volledig betrokken bij de ontwikkeling van dit project volgens BREEAM-NL Excellent certificering. Het gebouw krijgt een moderne uitstraling met een multifunctionele indeling van bedrijfshal en kantoor. De gevel, een aluminium gevelkader, sluit naadloos aan op de omgeving. Er wordt een hoge mate van duurzaamheid bereikt door reductie van energiegebruik door een combinatie van maatregelen die het energieverlies beperken, zoals hoge isolatiewaarden voor de thermische schil. Verder worden installaties toegepast die op duurzame wijze energie opwekken én installaties die zeer energiezuinig zijn. Denk aan een warmtepomp VRF systeem in het kantoordeel en balansventilatie met WTW voor een gezond binnenklimaat in de kantoorruimtes. De oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn bereikbaar voor zowel personeel als bezoekers en worden gevoed door duurzame energie, opgewekt door zonnepanelen. Door al deze maatregelen past het pand perfect bij de duurzaamheidsambities van SADC.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details