01:06
10-01-2018

‘Hoogbouw combinatie’ bouwt iconisch RAI NHow hotel Amsterdam

Bij de RAI in Amsterdam verrijst het nieuwe RAI NHow hotel, op basis van het iconische design en baanbrekende ontwerp van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Met 650 kamers wordt dit het grootste hotel van de Benelux.

91 meter hoge structuur
Het opvallende ontwerp van het nieuwe hotel is gebaseerd op de beroemde reclamezuil ‘het Signaal’ aan de RAI. De hele betonconstructie van het hotel wordt vrijwel van onder naar boven ‘in het werk’ gestort. PERI heeft de totaaloplossing voor de ruwbouw van zowel kern, wanden én vloeren.

Unieke oplossing voor indrukwekkende overkragingen
De vorm van het gebouw is een driehoek en op de tiende en zeventiende verdieping maakt het gebouw een draai waardoor de punten van de driehoek gaan uitkragen. PERI heeft voor deze uitkragingen een unieke oplossing bedacht in de vorm van een vakwerkliggerconstructie (VRB). Met dit systeem wordt tegelijkertijd een ondersteuningsconstructie inclusief werkplatform gecreëerd.

Uitdagende kernbekisting
Voor de kern is gekozen voor het PERI MAXIMO paneelbekistingssysteem in combinatie met het ACS/RCS zelfklimmend hydraulisch klimsysteem. Dit betekent dat de kern vooruit gaat ten opzichte van de vloeren. Met deze zelfklimmende kernbekisting wordt tegelijkertijd de betonpomp van Red Betonbouw meegeklommen. Ook zijn er voorzieningen getroffen zodat RED Betonbouw direct de prefab trappen en bordessen kan plaatsen.

Veilig werken
Voor een veilige werkruimte in combinatie met de PERI SKYDECK vloerbekisting is er door RED Betonbouw gekozen voor een zelfklimmend RCSP windscherm.

Dankzij de gezamenlijk goed doordachte systemen konden PERI en Red Betonbouw zich onderscheiden van de concurrentie en dit prestigieuze project binnenhalen. PERI en Red Betonbouw zijn voor dit werk ‘dé hoog- en ruwbouw combinatie’. De wereldwijd gebruikte systemen van PERI en de ervaring van RED betonbouw op hoogbouwprojecten zorgen voor een praktisch uitvoerbaar resultaat.

Gebruikte PERI-systemen:
PERI SKYDECK – vloerbekisting
PERI MAXIMO – wand- en kolombekisting
PERI RCS/ACS – klimbekisting
PERI RCSP windscherm
PERI DUO – lichtgewicht bekisting voor de tussenwanden
PERI VRB + PERI UP – ‘ondersteuningssysteem ten behoeve van de (vloer)uitkragingen zonder afdracht naar de begane grond

Tekst: Peri Beeld: John Verbruggen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners