Platform over beton en staal in de bouw
Hünnebeck At Work For You!

Hünnebeck At Work For You!

Hünnebeck aanwezig op bauma 2019 – Hal B3, Stand 248

Tijdens bauma 2019 (München, 8 – 14 april) presenteert Hünnebeck een groot aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bekistingen, steigers en veiligheidssystemen. Naast de klassieke productrange speelt dit jaar de digitalisering een belangrijke rol. Potentiële klanten kunnen kennismaken met de digitale producten van het bedrijf voor een veilige en eenvoudige ondersteuning van bouwprocessen en een kijkje nemen in de virtuele wereld van bekistingsprojecten.

Het motto waarmee Hünnebeck zich presenteert is “At Work For You”. Deze belofte weerspiegelt niet alleen de hoge mate van klantgerichtheid van alle bedrijven uit de BrandSafway Group. Ook de nieuwe producten die Hünnebeck samen met moedermaatschappij BrandSafway en zusterbedrijven presenteert, richten zich op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Doel is om het werk op de bouwplaats eenvoudiger, sneller en veiliger te maken.

Nieuwe bekisting en toegangsoplossing voor infrabouw
Centraal punt op de 1.200 vierkante meter beursstand en het aangrenzende openlucht-terrein vormen de bekistingsoplossingen voor de bouw van nieuwe infrastructuurprojecten alsook toegangsoplossingen voor renovatie. Zo zijn er nieuwe onderdelen toegevoegd aan de Hünnebeck Infra-Kit systeem voor bruggenbouw. De modulaire structuur van dit systeem biedt veel flexibiliteit en verkort montagetijden. Het aanbod omvat ook de technische planning en bijbehorende diensten op het gebied van bouwplaatslogistiek en prefabwerkzaamheden.

Daarnaast wordt een nieuwe, verhoogde toegangsoplossing gepresenteerd met het gepatenteerde QuikDeck systeem van BrandSafway. Het nieuwe systeem leent zich bij uitstek voor brugrenovatieprojecten. Opmerkelijk aan QuikDeck: door gebruik te maken van het ophangplatform in plaats van traditionele ondersteuningen van steigermateriaal, worden de montage- en verwerkingstijden aanzienlijk verminderd. Dat zorgt weer voor lagere kosten en versnelt de voortgang van de renovatiewerkzaamheden. Met QuikDeck kunnen onderhoudswerkzaamheden op een robuust werkplatform worden uitgevoerd. Tegelijkertijd kunnen de werkzaamheden daaronder gewoon doorgang vinden. Door het geringe aantal demonteerbare onderdelen zijn de montage en demontage snel uit te voeren, zelfs op grote hoogten en in omgevingen die moeilijk toegankelijk zijn.

Uitdaging: bouwen op een postzegel
Verder staat op de Hünnebeck stand ook de hoogbouw centraal. Tijdens bauma presenteert en toont het bedrijf virtuele toepassingen van klim- en veiligheidstechnologie. Hiermee zijn complexe bouwprojecten op een bescheiden oppervlak en op grote hoogten toch veilig uit te voeren. Zo kunnen werkplatforms volledig worden afgedekt met het Hünnebeck Safescreen. Het zelfklimmende veiligheidsscherm kan voorgemonteerd worden geleverd waardoor de logistiek, met name op binnenstedelijke bouwlocaties, vereenvoudigt. Medewerkers op locatie zijn niet alleen betrouwbaar beschermd tegen valgevaar maar ook tegen weer en wind. Tegelijkertijd biedt het bescherming tegen vallende onderdelen en puin.

Hünnebeck

Verhoogde veiligheid en verbeterde efficiëntie
Op de Hünnebeck-stand richt de aandacht zich ook op bewezen en geteste producten die verder werden verbeterd voor een verhoogde productiviteit op bouwlocaties. De nieuwe generatie Manto en Rasto wandbekistingsystemen laten een aantal nieuwe features zien, zoals de eenzijdige centering, verbindingselementen die in het paneel zijn geïntegreerd, combineerbare platform-systemen en een volledige kunststof afwerking van de bekistingsplaat. Deze maken de handling voor de gebruiker aanzienlijk eenvoudiger en sneller. Toch blijft de nieuwe generatie te combineren met de bestaande Manto- en Rasto-systemen.

Op het gebied van vloerbekisting is een nieuwe valkop-oplossing, Topec DH, aan het modulaire Topec vloerbekistingsprogramma toegevoegd. Topec DH is speciaal ontwikkeld voor het bekisten van hellende vloerdelen. Op de bauma beleeft het valkop-systeem zijn Europese introductie. Verder toont Hünnebeck ook een nieuwe versie van de elektronische vloerbekistingswagen.

Op het gebied van steigersystemen heeft Hünnebeck onder meer nieuwe trapsystemen voor het Bosta- en Modex-programma ontwikkeld. Deze minimaliseren het valrisico en dragen daarmee bij aan een verhoogde veiligheid op de bouwplaats.

Andere producten, het nieuwe Hünnebeck EPS valbeveiligingssysteem en het hydraulische platformsysteem Power Climber van BrandSafway voor toegang op grote hoogten, zullen ook tijdens de bauma te zien zijn.

“We hebben een compleet pakket nieuwe en geoptimaliseerde producten samengesteld die een afspiegeling vormen van de internationale diversiteit van onze klanten en groep”, aldus Martin Hemberger, managing director van de Hünnebeck Group. “Met onze stelregel om bij de productontwikkeling altijd de aandacht te richten op veiligheid en productiviteit, zijn wij klaar voor de toekomst. We kijken ernaar uit om met bestaande en nieuwe klanten van gedachten te wisselen onder het motto ‘Hünnebeck is at work for you!’”

Hünnebeck biedt al 90 jaar een kwalitatief hoogwaardig en veelzijdig programma bekistingen (wand-, vloer-, klim en infrastructuurbekistingen) en ondersteuningen. Als onderdeel van het internationale Brand Energy & Infrastructure Services (BrandSafway) profiteren lokale klanten van de kennis en ervaring die wereldwijd in uiteenlopende projecten zijn opgedaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details