Platform over beton en staal in de bouw
Iconisch gebouw met UHPC zonweringselementen

Iconisch gebouw met UHPC zonweringselementen

Voor de architectuur werd gekozen voor een organische vormgeving en benadrukking van de gelaagde opbouw. De architect heeft toch zijn signatuur weten te verwerken in het ontwerp door toepassing van ultrahogesterktebeton in de lamellen voor zonnewering, tussen de gelaagde banden in beton.

De lamellen werden ook in de fabriek geassembleerd tot elementen, die in één geheel en zeer snel gemonteerd konden worden aan de gevel.

De zonnewering met lamellen in ultrahoge-sterktebeton heeft een driedimensionaal effect, doordat de lamellen gebogen zijn in het horizontaal vlak en in de verticale opbouw ook verschuivingen bevatten die visueel een soort ‘knipoog’-effect realiseren. De lamellen hebben een maximale afmeting van 200 mm breed, 35 mm dik en 2.680 mm lang.

5.780 meter lamellen

In totaal werd 5.780 meter aan lamellen gegoten. Deze elementen werden verticaal gestort, om zo weinig mogelijk stortzijde in het zicht te hebben. Delmar/Betsinor is er trouwens ook in geslaagd om de stortzijde glad af te werken. Alle elementen zijn geproduceerd met het ultrahogesterktebeton Aalborg Extreme van leverancier Aalborg Portland, in combinatie met inox staalvezels en dus geen traditionele wapening. Dergelijk beton maakt het mogelijk om zeer slank te ontwerpen met voldoende structurele sterkte. 

Voor de architectuur werd gekozen voor een organische vormgeving en benadrukking van de gelaagde opbouw.

In één geheel

De lamellen werden ook in de fabriek van Betsinor geassembleerd tot elementen, die in één geheel en zeer snel gemonteerd konden worden aan de gevel. De sterkteberekening van het geheel vergde ook specifieke aandacht, vanwege de bevestigingspunten en bijkomende testen in verband met de buigtreksterktes. Het materiaal Aalborg Extreme kon al deze testen feilloos doorstaan met buigproeven tot 700 kg.

Alle elementen zijn geproduceerd met het ultrahogesterktebeton Aalborg Extreme van leverancier Aalborg Portland.

Met het streven naar een BREEAM ‘Excellent’-certificering en voorzien van tuinen en ontspanningsruimtes op de begane grond en het dakterras, richt Zash zich op bedrijven die het welzijn van hun medewerkers centraal stellen in hun beleid. Het gebouw is opgedeeld in twee eerste verdiepingen met overdekte parkeerplaatsen en twee verdiepingen die volledig bestemd zijn voor kantoren, elk met een verhuurbare oppervlakte van 2.550 m² die kan worden onderverdeeld in verdiepingen van minstens 300 m². Het iconische gebouw, waarin Rédeim zijn toekomstige operationele hoofdkantoor zal vestigen, zal worden aangesloten op de snelste intermodale transportinfrastructuren (snelweg, hogesnelheidslijn, tram). Aan de voet van het TGV-station is het rechtstreeks verbonden met de grootste Franse en Europese steden.  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details