Platform over beton en staal in de bouw
IJzersterk in staalwerk

IJzersterk in staalwerk

Het staalbedrijf is onderdeel van de Altez Construction Group met vestigingen in Oudsbergen, Bree en Tielt. Met name de laatste jaren wordt hard aan de weg getimmerd. Zo is de structuur veranderd, is volop geïnvesteerd in het machinepark en zijn interne processen verder geoptimaliseerd. Ook is Meco Metal succesvol gepromoveerd naar Executieklasse 3. Harry Seijkens, zaakvoerder van Meco Metal, gunt ons een kijkje in de ‘keuken’

De hoofdzetel van Meco Metal is gevestigd in Oudsbergen, een gemeente in de provincie Limburg. Hier bevinden zich tevens het engineeringbureau en de staalfabrieken. “Meco Metal is ontstaan na diverse overnames van de Altez Group en is in 2018 verzelfstandigd”, legt Seijkens uit. “Een bewuste keuze, zodat we niet alleen onze moedermaatschappij maar ook derden kunnen bedienen. Dat heeft goed uitgepakt. De laatste jaren zijn we enorm gegroeid. Ondanks de crisis was 2020 één van de beste jaren ooit. We hebben een hele sterke en gezonde performance met een mooie mix aan projecten. Van een staalconstructie voor het ondersteunen van een skipiste en het geraamte voor grote logistieke bedrijven tot staalconstructies voor productiebedrijven en grotere structuren in de havens.”

Harry Seijkens, zaakvoerder van Meco Metal.

Vele investeringen

Meco Metal beschikt over een kwalitatief hoogwaardig machinepark. Seijkens: “We hebben geïnvesteerd in nieuwe en snellere bruggen, de bovenloopkranen zijn allemaal vervangen en er is een nieuwe luchtzuiveringsinstallatie geplaatst. Ook de interne processen zijn verder geoptimaliseerd en veel beter op elkaar afgestemd door de implementatie van een volledig nieuw ERP-systeem: LiemarX. De samenwerking met Liemar is uitstekend verlopen. Het is de eerste keer in mijn carrière dat er een softwaresysteem is opgeleverd conform de gestelde eisen, binnen budget én binnen de afgesproken timing. Dat zijn zaken die je niet vaak tegenkomt in ERP-land. Dankzij het nieuwe ERP-systeem hebben we optimale grip op onze processen. Alle werkplekken zijn opnieuw ingericht en overbodige zaken zijn geëlimineerd. Het werken volgens deze LEAN-gedachte garandeert een veel efficiëntere procesdoorloop. Tevens is een nieuw kwaliteitsmanagementsysteem ingericht voor een nóg betere kwaliteitscontrole op uitgaande materialen.”

Executieklasse 3

Seijkens benadrukt dat er binnen Meco Metal absoluut sprake is van gelijkwaardigheid als het gaat om opdrachten van de moedermaatschappij en van derden. “We hanteren geen prioritair verschil; Altez zal nooit voorrang krijgen. De vele investeringen en het gekwalificeerd personeel met lascoördinators en lasingenieurs hebben onder meer geresulteerd in de promotie naar Executieklasse 3 per januari 2021. Dat maakt dat we ook complexere staalconstructies kunnen realiseren, waarbij track and trace van belang is en we de oorsprong van de materialen kunnen aantonen. Daarnaast bieden we onze klanten ook een 24 uurs werfservice aan. Bij problemen komen onze lassers direct ter plaatse om het probleem te verhelpen. Dat weten onze klanten te waarderen. In voorkomende gevallen kunnen we bovendien de staalconstructie aanbieden inclusief montage.”

De komende jaren blijft Meco Metal verder investeren. “Er ligt weer een nieuw investeringsplan klaar”, zegt Seijkens trots. “Zo gaan we een nieuw plaatbewerkingscentrum inrichten, waarvoor al diverse gesprekken worden gevoerd met leveranciers. Ook zien we nog mogelijkheden in het verhogen van de capaciteit en het nog verder optimaliseren van processen. Kortom, er is altijd ruimte voor verbetering. Kansen die we blijven aangrijpen om onze dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van onze klanten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details