staalbouwmachines
01:51
13-02-2017

Innovatie levert de oplossing voor de toekomst

De huidige economie vraagt meer dan alleen standaardisatie en snelheid, namelijk innovatie, zegt Hank Oude Reimer, importeur en leverancier van gereedschappen en machines voor de staalbouwindustrie. “Om internationaal de concurrentie aan te gaan, zal er gewerkt moeten worden met de nieuwste innovatieve producten. Wij hebben een leveringsprogramma ontwikkeld met leveranciers die qua innovatie voorop lopen in de markt. Want innovatie levert de oplossing voor de toekomst.” Hij onderbouwt dit met enkele voorbeelden van kwalitatief hoogstaande staalbouwmachines.

Voor de staalbouwindustrie en handel levert Oude Reimer al sinds 1957 pons- en knipmachines, boor- en zaagmachines, plaatverwerkende machines en brandsnij- en raveelmachines. “De machines, gereedschappen en toebehoren voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, kennen een lange levensduur en een hoge betrouwbaarheidsgraad”, zegt Oude Reimer. “Door de nauwe samenwerking met de fabrikanten en de kennis van onze adviseurs, kunnen we voor alle voorkomende vraagstukken op het gebied van metaalbewerking en verwerking een passende oplossing bieden. Een betrouwbaar en kundig serviceteam zorgt bovendien voor de ondersteuning op elektronisch en mechanisch gebied bij levering en onderhoud.”

Ficep Group
Oude Reimer ziet de bouw weer langzaam aantrekken. “Ook de staalconstructeurs ondernemen weer plannen om te gaan investeren. We zien de toekomst dan ook positief in en doen het vooral de laatste paar jaar weer elk jaar een beetje beter. Dat heeft uiteraard ook te maken met ons leveringsprogramma, met de nieuwste innovatieve producten. Eén van de belangrijkste fabrikanten voor de staalbouwsector waarvan we importeur en dealer zijn, is het Italiaanse Ficep. De Ficep Group bouwt al ruim 85 jaar machines voor de staalbouw, het bewerken van stalen plaat, balk, hoek en buis. Ficep-machines kunnen zowel via de CAD CAM-koppeling als aan de machine geprogrammeerd worden. Het leveringsprogramma van Ficep bestaat niet alleen uit conventionele machines, maar ook uit volledig geautomatiseerde machines met toe- en afvoer. Onderscheid wordt gemaakt tussen machines om profielen en balken te bewerken, zagen en boren en machines om kop- en voetplaten te bewerken.”

Efficiënter werken
Een voorbeeld van een innovatieve machine van de Ficep Group is de nieuwe Tipo G 31. Oude Reimer: “Het is een platenmachine waarmee men heel nauwkeurig kan boren en frezen én vervolgens de plaat ook (schuin) kan uitsnijden met de bevelkop. Bij een conventionele snijtafel moet je vervolgens de plaat handmatig afnemen. Deze machine voert de gesneden plaat door en via een klaptafel vallen de gesneden plaatjes naar onderen, waarbij de plaat wordt afgevoerd via een transporteur. Dat werkt veel efficiënter en eenvoudiger. Ficep staat bekend om zijn innovatieve karakter en ‘loopt op de troepen vooruit’”, schetst Oude Reimer. “Ook de Ficep Endeavour is zo’n innovatieve machine. De Endeavour beschikt over drie spindels die onafhankelijk van elkaar een balk kunnen bewerken. Dat maakt het mogelijk om een slag van 250 millimeter extra te maken. Zo kan een balk veel efficiënter en tot wel dertig tot veertig procent sneller worden bewerkt dan in bestaande machines.”

Totaalleverancier
“Als totaalleverancier van machines, gereedschappen en toebehoren helpen we onze klanten de productie te verbeteren, versnellen en zo efficiënt mogelijk in te richten. Vaak is een oplossing eerder al een keer bedacht, want we hebben door de jaren heen al veel vraagstukken mogen en kunnen oplossen. We hanteren korte levertijden, gereedschappen en onderdelen zijn uit voorraad leverbaar en we garanderen een volledige ondersteuning vóór en na levering”, zegt Oude Reimer tot besluit.

Tekst: Roel van Gils     Beeld: Oude Reimer

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

bimhti