Platform over beton en staal in de bouw
Innovatiedrift tekenend voor marktleidende experts in  funderingen en bedrijfsvloeren

Innovatiedrift tekenend voor marktleidende experts in funderingen en bedrijfsvloeren

Met de productie van een breed spectrum monoliet afgewerkte betonvloeren alléén, houdt het bij Van Berlo niet op. Ook in het voortraject heeft het bedrijf alles aan boord om opdrachtgevers letterlijk van een solide basis te voorzien. Bovendien zet de Veghelse vloerenspecialist parallel daaraan de nodige innovatieve stappen op organisatorisch vlak. Redenen genoeg voor een gesprek met commercieel directeur Glenn Verhoef.

Van Berlo BedrijfsvloerenHet plaatsen van prefab betonelementen.

Het produceren van hoogwaardige, duurzame betonvloeren is de specialiteit van Van Berlo. Op staal, op palen, voegloos, hybride of traditioneel gewapend. Vlak, supervlak of vloeistofdicht. In klein of groot formaat toegepast binnen onder meer distributiecentra, magazijnen, parkeergarages en winkels. Kiezen voor de kennis en kunde van Van Berlo, marktleider in de Benelux, is kiezen voor een vloer die past. In elke situatie. “Tegelijk bieden we qua onderbouw een aantal welkome toegevoegde waarden”, aldus Verhoef. “Zo richt Van Berlo Engineering zich op het ontwerpen, berekenen en tekenen van onderbouwconstructies. Vanuit Van Berlo Funderingstechnieken en Van Berlo Systeemfunderingen leggen we letterlijk de basis voor alles wat zich ónder de vloer bevindt.”

3D modelleren
De door Van Berlo geboden expertise krijgt via een intensieve innovatiedrift een fraai vervolg. “We streven naar een continue verbetering van onze performance”, zegt Verhoef. “Zo stoppen we momenteel veel tijd en energie in het 3D modelleren van vloeren, funderingen en palenplannen. Zeker voor dat laatste is deze discipline zeer interessant, omdat je met een deugdelijk 3D-model tal van clashes tijdens de uitvoering kunt voorkomen. Denk daarbij aan de aanleg van rioleringen en het trekken van elektrakabels. Door het complete funderingsverhaal in 3D aan te leveren, sluit je eventuele problemen zo veel mogelijk uit. Deze service is dan ook een waardevolle uitbreiding van ons dienstenpakket.”

Van Berlo BedrijfsvloerenStorten van de betonvloer met de Super Screed.

Personele initiatieven
Dat geldt ook voor een tweetal personeel getinte initiatieven. Allereerst beschikt Van Berlo in de persoon van Marie-Louise Peters sinds een jaar over een heuse betontechnologe. “Marie-Louise verzamelt allerlei data van de betoncentrales waarmee we zaken doen”, legt Verhoef uit. “Vervolgens vertaalt ze de verkregen informatie naar recepten voor het door ons gebruikte beton. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met de consistentieklasse en de voorhanden zijnde toeslagmaterialen, maar ook met plaatselijke en weersafhankelijke omstandigheden. Zo komen we uiteindelijk tot de ideale betonsamenstelling tijdens de uitvoering van onze projecten.” De daarvoor vereiste vakkundigheid wordt opgeschaald door Allard Klein Onstenk, die sinds kort als bedrijfsdocent binnen Van Berlo actief is. “Allard richt zich op het schrijven van lesmodules, zodat we het theoretische en praktische kennispeil van de medewerkers naar een nóg hoger niveau kunnen tillen. Daarbij komen alle aspecten van het vak uitgebreid aan bod. Verder geeft hij onze mensen les in het op de juiste manier omgaan met tools en hulpmiddelen. We proberen deze opleiding op termijn geaccrediteerd te krijgen, zodat aan de te behalen certificaten ook een zeker gewicht komt te hangen. Daarnaast zoeken we volop de samenwerking met regionale ROC’s. Niet alleen om onze opleiding te promoten, maar ook om ons prachtige vak richting de volgende generatie uit te dragen.”

Tekst | Chris Elbers  Beeld | Van Berlo
Uitgelichte afbeelding: 
Storten van de betonvloer met de Super Screed.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details