Peri Up easy
01:42
07-11-2018

Innovatiedrijver PERI UP Easy

Hét integrale steigersysteem

Zijn de huidige steigers, vaktechnisch bestempeld als gevelsteiger ofwel modulaire steiger, nog wel up-to-date? Een relevante vraag, zeker wanneer je de trends van toen vergelijkt met de huidige mate van structurele innovatie in de bouwwereld.

Het is nu meer dan 40 respectievelijk 50 jaar geleden dat het gesloten steigerframe en de modulaire steiger op de markt werden gebracht. Het basisbouwprincipe van deze steigersystemen is tot op de dag van vandaag nauwelijks veranderd. Deze geringe technische ontwikkeling staat echter in schril contrast met een zich dynamisch ontwikkelende bouwsector, die vandaag de dag met veel zwaardere kosten, tijds- en werkdruk wordt geconfronteerd. Er is behoefte aan innovatie met betrekking tot de steiger zelf, die trouwens nog steeds gebukt gaat onder een groot aantal arbeidsongevallen. PERI streeft ernaar hierop een antwoord te geven met een nieuwe categorie, integrale steiger: PERI UP Easy.

De steigerbouw(er) beter begrijpen
Elke technische innovatie heeft als doel bepaalde taken voortdurend beter op te lossen dan voorheen mogelijk was. In de wereld van de bouw staat ‘beter’ synoniem voor eenvoudiger, sneller en veiliger. Daarom heeft PERI sinds zijn start in de steigertechniek steeds dezelfde doelstelling nagestreefd: hoe kan meer veiligheid tot meer economische efficiëntie leiden? PERI heeft consequent gestreefd naar een systeemtechniek die bij montage en gebruik geen maatregelen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) of extra componenten voor valbeveiliging vereist.

Peri Up easy

Waarom PERI UP Easy anders is
Eenvoudiger, sneller en veiliger: om deze doelen te bereiken, zijn naast de algemene eisen aan stabiliteit, draagkracht en gebruiksveiligheid ook de volgende doelstellingen bepalend geweest voor het ontwerp van PERI UP Easy:

Systeemveiligheid: een gewaarborgd maximum aan veiligheid tijdens montage en gebruik.
Veelzijdigheid: flexibel gebruik als gevel- én modulaire steiger.
Aantal componenten: het aantal systeemcomponenten en verbindingselementen is tot een minimum beperkt.
Lichtgewicht: alle systeemcomponenten zijn aanzienlijk lichter dankzij het gebruik van staal van de hoogste kwaliteit en geoptimaliseerde schroefgeometrieën.
Mechanische functies: elk systeem­component en verbindingselement bereikt een optimale belastbaarheid.

Peri Up easy

PERI UP Easy is daarmee een integraal gevelsteigersysteem waarin het samenspel van gewicht, bouwsnelheid, toepassingsmogelijkheden, werk- en gebruiksveiligheid de norm zet. De designkern van het steigersysteem is het open, handig voorgemonteerde Easy-frame met de geïntegreerde rozetknoop. Met dit knooppunt kan PERI UP Easy naadloos worden gecombineerd met de systeemcomponenten van de PERI UP Flex modulaire steiger. Kortom, PERI UP Easy kan eenvoudig worden aangepast aan complexe gebouwgeometrieën en de bevestiging aan trappentorens, consoles, leuningen, dakkappen of werkplatformen kan snel, eenvoudig én zonder gereedschap worden uitgevoerd.

Gering aantal componenten voor meer veiligheid en productiviteit
De rentabiliteit van een steigersysteem is altijd afhankelijk van de bezettingsgraad. Dat wil zeggen: hoe vaak het per maand, kwartaal of jaar wordt gebruikt. Ook hier demonstreert PERI UP Easy zijn conceptuele systeemvoordelen. Hoe meer componenten voor elk type steigertoepassing bruikbaar zijn, des te minder een steigerbouwer extra investeringen hoeft te verwachten. PERI UP Easy is niet alleen één van de lichtste gevelsteigers op de markt, mét innovatief open frame, ook qua hoeveelheid aan componenten is dit de meest compacte oplossing én een absolute voortrekker op het vlak van arbeidsveiligheid.    

Tekst en beeld | Peri

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Bodu StaalbouwSCIA Engineer