Platform over beton en staal in de bouw
Innovatief staalbouwsysteem met tal van voordelen:
Eric van Dooren, Willem Reijrink en Frank Reijrink.

Innovatief staalbouwsysteem met tal van voordelen:

BOUWEN MET STAAL AAN EEN DUURZAAM VERHAAL

Reijrink Staalconstructie bv in Hilvarenbeek zette met Skellet een uiterst betrouwbaar en 100% herbruikbaar staalbouwsysteem in de markt. Dit gebeurde in samenwerking met Skellet Genk, de Belgische bedenker van het systeem. Skellet maakt lichter, sneller, compacter en goedkoper bouwen mogelijk en vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in innovatie en duurzaamheid.

Vestiging Reijrink Skellet in Tilburg.

Lassen overbodig

De kracht van het Skellet zit in zijn eenvoud. Het hart van het staalbouwsysteem is een kruisvormig verbindingsstuk waaraan in elke richting stalen kokerprofielen bevestigd kunnen worden. Vergelijk het maar met het ‘meccano’ systeem uit onze jeugd. De elementen worden niet langer aan elkaar gelast, maar verbonden met blindklinknagels waardoor later alles gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

De kokerprofielen met terugliggende vlakken kunnen probleemloos aan elkaar gekoppeld worden.

Qua tools zijn enkel een zaagmachine en een rivettenpistool nodig. Door het gebruik van de zelfcentrerende blindklinknagels is de constructie bovendien 100% maatvast. Het hele systeem is extreem modulair, waardoor aanpassing en uitbreiding van de constructie makkelijk uit te voeren zijn. Alle Skellet-profielen zijn beschikbaar uit voorraad en ontwerponafhankelijk. De modulariteit van het systeem maakt dat Skellet bijzonder geschikt is voor Design & Build toepassingen.

Joost Reijrink en Rick Meeuwis.

Even sterk met minder staal

Het Skellet-systeem maakt voor de kokerprofielen en verbindingsstukken gebruik van een 25 mm raster met een specifieke profilering die een uitzonderlijke sterkte garandeert. Hierdoor kan met lichtere elementen gewerkt worden dan bij de klassieke staalbouw en is een besparing tot 60% minder staal mogelijk voor gelijkaardige sterktes en overspanningen. En minder gewicht staat voor minder kosten. Ook de tijdsbesparing tijdens de constructie kan oplopen tot 50%. De kokerprofielen met terugliggende vlakken kunnen probleemloos aan elkaar gekoppeld worden en laten zo toe om licht en efficiënt te bouwen met grote overspanningen en hoge belastingen en dit zonder in te boeten aan structurele draagkracht.

Herbruikbaarheid als sterke troef

In tegenstelling tot klassieke staalbouwconstructies is het Skellet-systeem volledig herbruikbaar, zowel op technisch als economisch vlak. Bij demontage blijven alle profielen en verbindingsstukken intact en gaan enkel de blindklinknagels verloren. Skellet voldoet aan alle voorwaarden van economische herbruikbaarheid: het is snel en goedkoop te demonteren en het is ontwerponafhankelijk. Dit betekent dat de gedemonteerde elementen in een compleet andere configuratie heropgebouwd kunnen worden.

Bloeiende tweedehandsmarkt

De Belgische uitvinder van Skellet staat rotsvast achter de kwaliteit, levensduur en herbruikbaarheid van het systeem. Zo komt elk aangekocht systeem met een sluitende Skellet SAFE-garantie. Dit houdt in dat na het vijftiende levensjaar van de constructie een vergoeding tot 130% van de aankoopprijs gegarandeerd wordt. Hiertoe worden alle elementen gebrandmerkt en digitaal geregistreerd. Dit resulteert in een levendige en betrouwbare tweedehandsmarkt waarbij partners en klanten, na ontmanteling van de constructie, hun profielen onder de beste voorwaarden kunnen verhandelen. Kopers van de tweedehands profielen en verbindingsstukken zijn op die manier zeker van de afkomst en de overminderde kwaliteit van hun staalbouwsysteem en dit aan een prijs die beduidend onder de nieuwprijs ligt. Een belangrijke stap richting een circulaire en duurzame bouwindustrie, zeg maar. 

Met Skellet doet Reijrink Staalconstructie haar naam als groenste en meest geautomatiseerde staalbouwer van Nederland alle eer aan. Haar inspanningen op vlak van innovatie, duurzaamheid en people management bleven niet onopgemerkt en leverden haar eerder al de BIM-award Benelux 2018 op, net als diverse BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details