Platform over beton en staal in de bouw
Intergalva 2024 Brugge
Entree Intergalva

Intergalva 2024 Brugge

Als u een van de 691 deelnemers en beursmedewerkers uit 56 landen was die van 10-14 juni deelnamen aan Intergalva 2024 in Brugge, dan hopen EGGA en Zinkinfo Benelux dat u een leuke tijd hebt gehad, nieuwe dingen hebt geleerd en uw persoonlijke netwerk in de internationale verzinkgemeenschap hebt uitgebreid.

Het conferentieprogramma toonde de waarde aan van het verzinken van staal voor de doelstellingen van de circulaire economie om net zero te bereiken. De eigen inspanningen van de industrie om te decarboniseren en de efficiëntie te verbeteren stonden ook centraal.

De inherente duurzaamheid, recyclebaarheid en het potentieel voor hergebruik van thermisch verzinkt staal binnen de circulaire economie stond op de voorgrond van het conferentieprogramma – dit werd perfect benadrukt door Marjan Poortinga, Senior Adviseur Circulaire Economie, Rijkswaterstaat – Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nederland, die uitleg gaf over de inzet van de Nederlandse autoriteiten om het hergebruik en verzinken van vangrails voor snelwegen te garanderen.

René Branders, voorzitter van de Belgische brancheorganisatie VBO-FEB

Keynote sprekers, waaronder Rene Branders (voorzitter van de Belgische brancheorganisatie VBO-FEB); Michel Vermaerke (voorzitter adviesraad Impact Finance Belgium) en Olivier Vassart (World Steel) zetten de toon met uitstekende perspectieven op beleids- en financiële kaders voor decarbonisatiestrategieën voor de industrie. De toonaangevende leveranciers van ovens en andere procestechnologieën brachten uitgebreid verslag uit over de voortgang van de decarbonisatie-uitdaging van de verzinkindustrie. Deze en andere onderwerpen werden ook onderzocht in kleine masterclasses naast de plenaire sessies.

De opmerkelijke toepassingen van verzinken in architectuur en technische toepassingen werden erkend in de 2024 Global Galvanizing Awards, die samen met de conferentie werden uitgereikt tijdens het Intergalva 2024 Conference Dinner in het nabijgelegen Lauretum, gesponsord door Ani Metal en Atunkimya.

Beursvloer Intergalva

De deelnemers genoten met volle teugen van het welkomstfeest, gesponsord door Rezinal, dat in een echte feestsfeer werd gehouden rond de Pilling Bar in de tentoonstellingsruimte van Intergalva 2024, gecreëerd door de Belgische groep Domino.

De Intergalva Beurs was opnieuw het middelpunt van het evenement, waar alle catering voor het evenement plaatsvond en waar men kon netwerken.  41 exposerende bedrijven investeerden in een aantal zeer innovatieve en informatieve displays van apparatuur, procestechnologie en materialen – gecombineerd met de gebruikelijke gezelligheid en gastvrijheid op de stands en rond de traditionele ‘W Pilling Bar’.

Een groot Intergalva bedankje gaat uit naar de leden van Zinkinfo Benelux die aan het eind van de week de deuren van de verzinkinstallaties openden om meer dan 300 afgevaardigden de kans te geven de installaties te bezoeken. De organisatie van de bezoeken en de uitleg die werd gegeven, werd zeer gewaardeerd.

Volgende afspraak: Intergalva 2027 in Spanje!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details