Platform over beton en staal in de bouw
JP Safety Award voor Visscher
Richard Quist (bedrijfsleider) en Nick Visscher (eigenaar) van Visscher Sloop en Asbestverwijdering, ontvangen de award uit handen van Bart van Lunteren (financieel directeur J.P van Eesteren).

JP Safety Award voor Visscher

De jaarlijks door bouwbedrijf J.P. van Eesteren toegekende JP Safety Award voor Veiligste Bouwpartner gaat deze keer naar Visscher Sloop en Asbestverwijdering. Het bedrijf uit Wormerveer zegt bij monde van bedrijfsleider Richard Quist super trots te zijn met de erkenning. “De kracht schuilt in de herhaling.”

Na Terberg Totaal Installaties, Vink Aannemingsmaatschappij en gevelbouwer Vorsselmans is Visscher de vierde winnaar van de award, die wordt uitgereikt om extra aandacht te vragen voor veiligheid op de bouwplaats. De winnaar is bepaald op basis van de geleverde veiligheidsprestaties, de NEN Safety Culture Ladder certificering en door middel van voordrachten en stemmen door medewerkers van J.P. van Eesteren. 

Toolbox en werkplekinspecties 

“Erg mooi dat onze aanpak op het gebied van veiligheid herkend en erkend wordt”, aldus Quist. “We steken er veel tijd in. Dat begint al met uitgebreide checks van documenten bij de offerte-aanvraag en een sloopveiligheidsplan en specifieke risico-inschatting bij de offerte. Belangrijkste is echter dat we er continu aandacht voor vragen op de bouwplaatsen. Via een maandelijkse toolbox voor al onze medewerkers, maar ook door regelmatige werkplekinspecties. Elk bedrijf begint fanatiek met het veiligheidsbeleid. Uitdaging is echter om dat te blijven herhalen. Daarin schuilt de kracht. Iedereen erbij blijven houden. Alleen zo kweek je een cultuur van veiligheid.” 

De JP Safety Award is een van de manieren waarmee J.P. van Eesteren bouwpartners beloont voor de aandacht die zij hebben voor veilig werken. “Daar nemen we vanzelfsprekend zelf het voortouw in”, licht Bart van Lunteren, financieel directeur bij de TBI-onderneming en eindverantwoordelijk voor veiligheid, toe. 

“Zo zijn we sinds eind 2021 gecertificeerd op trede 4 van de NEN Safety Culture Ladder. Mede vanuit de afspraken in de Governance Code Veiligheid in de Bouw verwachten we dat de hele keten zich inspant voor veiligheidsbewustzijn en verbetering van gedrag van medewerkers op de werkvloer.” 

Rustig en gestructureerd 

“Visscher is een betrokken bouwpartner en gecertificeerd op trede 3 van de NEN Safety Culture Ladder. Dat is op zich al bijzonder voor bedrijven in de sloopbranche”, vervolgt Van Lunteren. “Maar nog belangrijker is dat de mensen van Visscher rustig en gestructureerd werken en constructief in het overleg over veiligheid op de bouwplaats staan.” 

“Met deze award willen we het veiligheidsbewustzijn in de hele branche stimuleren. Orde en netheid tijdens de werkzaamheden zijn daarbij van cruciaal belang. Bij de incidenten die zich nog voordoen, scheelt het vaak daaraan. Daar moeten we met z’n allen vanaf willen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details