Platform over beton en staal in de bouw
KANN GmbH Baustoffwerke, Bendorf| Fabrikant van betonproducten moderniseert verschillende productiefaciliteiten

KANN GmbH Baustoffwerke, Bendorf| Fabrikant van betonproducten moderniseert verschillende productiefaciliteiten

Een grote stap in de professionalisering van de betonindustrie

De ontwikkeling van innovatieve oplossingen, de optimalisatie van bestaande producten, een uitstekende kwaliteit op elk niveau, klantgerichte service, hoge productiviteit en efficiëntie, korte en betrouwbare levertijden, … het zijn belangrijke begrippen voor wie vandaag met succes een bedrijf wil runnen. Ook KANN GmbH Baustoffwerke, een Duitse fabrikant van betonproducten hecht veel belang aan deze kernwoorden. Daarom investeert het bedrijf in de modernisering van verschillende productiefaciliteiten over heel Duitsland. In nauwe samenwerking met UBO Engineering werden de laatste jaren vier projecten uitgevoerd, die aan de nieuwste normen op het vlak van techniek, automatisatie en werkomstandigheden voldoen.

KANN GmbH Baustoffwerke | UBO Engineering

Het assortiment van KANN omvat hoogwaardige betonstenen voor de meest uiteenlopende toepassingen, maar ook terrastegels, schuttingen, trappen, wanden en dijken.

 

KANN, opgericht in 1927, is door gerichte overnames en doordachte investeringen uitgegroeid tot een specialist in zijn vakgebied. “We zijn een fabrikant van betonproducten met tweeëntwintig productiefaciliteiten en klanten over heel Duitsland en in de buurlanden”, zegt Directeur Techniek Matthias Liersch. “Ons assortiment omvat hoogwaardige betonstenen voor de meest uiteenlopende toepassingen, maar ook terrastegels, schuttingen, trappen, wanden en dijken. Dankzij onze systeemfamilies met qua kleur en oppervlak op elkaar afgestemde producten vereenvoudigen we de taak van architecten en bouwheren.”

Productiefaciliteiten moderniseren

De naam KANN staat synoniem voor de hoogste kwaliteit, een geraffineerd design en een hoge mate van individualiteit. Alhoewel de firma heel wat jaren ervaring heeft, komt het erop aan om steeds weer de nieuwste trends op de voet te volgen. Want ook in de bouwsector staan innovatie en design centraal. Daarom investeert men continu in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, de opleiding van de medewerkers en de bouw en renovatie van productiefaciliteiten. Zo opende de KANN-Groep onder meer nieuwe fabrieken in Urmitz en Kaltenkirchen voor de productie van respectievelijk betontegels en betonstenen. Andere projecten zijn de modernisering van de productie in Schermbeck en de geplande renovatiewerken in Hassfurt, waarvoor de layout al beschikbaar is.

KANN GmbH Baustoffwerke | UBO Engineering

Een ultramoderne, volautomatische productielijn vormt het hart van de installatie in de fabriek van Urmitz. Het beton wordt er gemengd in een nieuw meng- en doseersysteem, geleverd door UBO Engineering.

 

UBO Engineering als partner

“Deze projecten hebben één ding gemeen: de layout werd door medewerkers van KANN ontworpen met een duidelijke focus op productiviteit, efficiëntie en kwaliteit”, licht de Liersch toe. “We hadden ons vooraf een idee gevormd hoe de layout eruit kon zien en welke machines nodig waren. Bij de zoektocht naar een geschikte partner kwamen we bij UBO Engineering terecht. Na een bezoek aan verschillende productiefaciliteiten besloten we met deze specialist uit Nederland en de firma’s Hess Group en SR-Schindler, beiden uit de Topwerk-Groep, samen te werken.”

KANN GmbH Baustoffwerke | UBO Engineering

KANN opende in Kaltenkirchen een nieuwe fabriek met opslagruimte voor de productie van betonstenen.

 

Een ultramoderne, volautomatische productielijn vormt het hart van de installatie in de fabriek van Urmitz. Het beton wordt verwerkt in een nieuw meng- en doseersysteem, geleverd door UBO Engineering. De toeslagstoffen voor het deklaagbeton komen uit tweeëntwintig specifieke silo’s voor dergelijke stoffen en nog eens twaalf dagbunkers, die op basis van de productie gevuld worden. Voor de componenten voor het onderbeton werden zes silo’s voor toeslagstoffen geïntegreerd. De productie van de tegels gebeurt in twee Hermetik-persen. Na opslag in een speciale geklimatiseerde ruimte met aparte vochtigheids- en temperatuurregeling worden de tegels veredeld en nabehandeld op een oppervlaktebehandelingslijn met slijpmachine en straalinstallatie. Daarnaast werden ook nog een coatingmachine en een moderne verpakkingseenheid met industriële robots voorzien.

“De installaties in Schermbeck en Kaltenkirchen verschillen grondig van de opbouw in Urmitz. Een high performance machine van de firma Hess produceert de betonstenen. De toevoer van grondstoffen gebeurt via een verticale VHV-transportband, die de materialen onvermengd en ‘schoon’ transporteert”, zegt Liersch. “De stenen worden gedroogd in een geklimatiseerde droogruimte, waarna ze veredeld en nabehandeld worden op ultramoderne afwerkingssystemen, waaronder ook een speciale borstelmachine. Tot slot is er ook nog een productielijn voor betonnen muurelementen en keerwanden.”

KANN GmbH Baustoffwerke | UBO Engineering

In Kaltenkirchen zorgt een moderne high performance machine van de firma Hess voor de productie van de betonstenen. De toevoer van de grondstoffen gebeurt via een verticale VHV-transportband, die de materialen onvermengd en ‘schoon’ transporteert.

 

Layout, design en techniek: alles is ‘TOP’

Het team van KANN is uiterst tevreden over de kwaliteit van de installaties én de samenwerking met UBO Engineering. Layout, design en techniek zijn één voor één top. “We zijn al meer dan 80 jaar één van de toonaangevende leveranciers van machines en installaties voor de betonindustrie. Dankzij ons ruime gamma en onze ervaring kunnen we voor bijna elk project een gepaste oplossing bieden. We leveren al jaren maatoplossingen voor klanten in de Benelux, maar de laatste jaren is er ook een stijgende vraag uit Duitsland”, zegt Michel Bregman, Directeur-eigenaar van UBO Engineering. “Bij KANN hadden ze zelf al een beeld van de layout en de machines. In nauwe samenwerking hebben we dan elk project uitgedacht, ontwikkeld en gebouwd. We zorgden ook voor de montage en de automatische sturing van de machines en de meng- en doseerinstallaties. Er werd veel aandacht besteed aan efficiëntie en flexibiliteit, maar ook aan de beperking van het energie- en waterverbruik. Met deze fabrieken zet KANN een forse stap richting professionalisering van de betonindustrie en voor UBO zijn het één voor één referentieprojecten voor onze maatoplossingen voor de betonindustrie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details