Platform over beton en staal in de bouw
Klantspecifiek maatwerk in stalen bekistingen en omloopsystemen
Dubbele set wandbekisting in portalen en dak-/wandbekisting voor de realisatie van een afzinktunnel.

Klantspecifiek maatwerk in stalen bekistingen en omloopsystemen

Van ontwikkeling tot uitvoering

Zit u in de prille planningsfase van een bouwproject of bent u betrokken bij de constructie van een kunstwerk, brug of tunnel? Of produceert u prefab betonelementen? Dan is het van belang om u te omringen met de beste en meest betrouwbare en ervaren partners. In beide gevallen kan de juiste keuze van gietmallen of complete bekistingen het verschil maken. Dankzij ervaring, op maat gemaakte oplossingen en uitstekende nazorg kunt u sneller, kwalitatiever en efficiënter werken en bouwen. De Hendriks Groep uit Veenendaal helpt u hierbij graag verder. 

Hendriks precon (HP) en Hendriks stalen bekistingtechniek (HSB), beide onderdeel van de Hendriks Groep en samen ruim 150 medewerkers sterk, bedienen de markt van de betonindustrie, infra en bouwbedrijven met hun innovatieve stalen bekistingen. Beide bedrijven werken onder één paraplu en bieden geïntegreerde totaaloplossingen, van ontwikkeling, 3D-engineering en productie tot in-situ montage en technische ondersteuning in elke fase.

Efficiënter betonelementen prefabriceren of in-situ storten

Duurzaam en toekomstgericht bouwen heeft de prefab betonindustrie de laatste jaren nieuwe impulsen gegeven. Ook hier wordt een steeds verdergaande automatisering de norm om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. HP past perfect binnen deze nieuwe filosofie. Kennard van Malenstein, international account manager bij HP: “Na intensief voorbereidend overleg met de klant kunnen we de meest diverse maatwerk bekisting maken in staal. Staal is een bijzonder duurzaam materiaal met een extreem lange levenscyclus. De mallen kunnen onbeperkt hergebruikt worden voor een grote diversiteit aan prefab betonproducten, van breedplaatvloeren en keerwanden tot voorgespannen brugdekliggers en zowat alles wat daartussen ligt. Onze stalen mallen laten sneller en preciezer werken toe, waardoor flink bespaard kan worden op manuren en waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Naast individuele mallenontwerpen, leveren we ook volledig geautomatiseerde omloopsystemen. Een ontwikkeling waar in het kader van toekomstgericht produceren en bouwen steeds meer vraag naar komt. Alles volledig naar de behoefte van de klant en met inbreng van onze kennis en expertise.”

Klantspecifieke bekisting voor de productie van cabines.

Ook voor in-situ projecten bij kunstwerken of grond-, weg- en waterbouw zorgt HP reeds decennia voor een belangrijke meerwaarde bij de realisatie van betonconstructies. Haar ingenieuze, projectspecifieke oplossingen laten toe om vlot kolommen, pijlers, kademuren of volledige tunnels in het werk te storten. Geen project of uitdaging is te complex. Van simpel handmatig bediend tot volledig hydraulisch en zelfrijdend uitgevoerd. Stalen bekisting biedt hier tal van voordelen, waaronder een hogere toelaatbare betonspeciedruk, lange mootlengtes, snelle cycli met een minimaal benodigd aantal centerpennen en bovenal een hoog afwerkingsniveau. Alle HP bekistingen voldoen vanzelfsprekend aan de geldende normeringen.

Volledig geautomatiseerd omloopsysteem voor productie van prefab elementen.

Stalen wand- en tunnelbekistingen voor de gietbouw

HSB legt zich met haar wand- en tunnelbekistingen toe op grotere woon-, utilitaire- en infrastructurele projecten. Chris van Ree, international account manager bij HSB: “Met ons bedrijf hanteren we een bijzonder klantspecifieke aanpak. Vanaf schetsontwerp tot realisatie kunnen wij als specialisten in bekistingssystemen adviseren en meedenken met onze opdrachtgevers. Onze stalen wand- en tunnelbekistingen munten uit in efficiëntie, kwaliteit en laten snelle cycli toe. Ze zorgen voor een strak en glad uiterlijk, zijn arbeidsvriendelijk, onderhoudsarm, makkelijk in gebruik en veilig. Bijzonder interessant is dat de wandbekistingen en tunnelbekistingen uitgevoerd kunnen worden met hulpconstructies, zodat bijvoorbeeld prefab elementen direct meegestort kunnen worden in de wand- en tunnelcyclus. Voor de toepassing van sandwichelementen in de ruwbouw hebben wij een speciale tunnel in ons pakket. Onze bekistingssystemen zijn voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen en van de nodige steigers. HSB heeft ook speciale half-tunnelbekisting ontwikkeld voor de internationale markt.”

Tunnelbekisting met achterwand en prefab balkonondersteuning.

Twee bedrijven, één gemeenschappelijk doel

HP en HSB leveren, naast standaardoplossingen, dus met name maatwerk. De twee bedrijven werken nauw samen op diverse vlakken en de resulterende synergie komt de klant volledig  ten goede. Het delen van kennis en expertise, onderling maar ook met klanten, leidt steeds tot de beste oplossing voor elke specifieke realisatie. Beide bedrijven worden graag in een vroege fase van een project betrokken om zo proactief te kunnen meedenken. Alle bekistingen worden ontworpen in een 3D-omgeving, met gebruik van Revit en Solid Edge software, wat de vlotte samenwerking tussen alle betrokken bouwpartners makkelijker maakt.

De Hendriks Groep draagt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel en stelt alles in het werk om de producten en productieprocessen zo zuinig en mens- en omgevingsvriendelijk mogelijk te maken. Bovendien is de grondstof, staal, ook wat betreft restmaterialen volledig recyclebaar. Dit draagt in sterke mate bij aan de cradle-to-cradle filosofie.

Ondersteuningsconstructie van precon voor prefab onderdelen, vloeren en prefab wandschijven plus stalen bekistingen en speciale eindgevelsteigers voor de omloop buiten het gebouw door Hendriks stalen bekistingstechniek.

Spraakmakende projecten

De ‘thuismarkt’ voor haar stalen bekistingen situeert zich voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. In eigen land draagt HSB momenteel bij aan de realisatie van de imposante woontoren ‘Piekstraat’ in Rotterdam-Zuid. Bij dit project wordt gebruik gemaakt van een combinatie van tunnelbekisting, constructieve steiger, gevelsteiger en constructief kopschot, waardoor de woontoren als het ware zonder traditionele steigers wordt opgetrokken. De afbouw wordt gecombineerd met het ruwbouwproces. Voor het gebruik van deze specifieke steigers kan de gevelsluiting direct worden meegenomen in het tunnelproces.

Voltunnel in combinatie met gevelsteigers.

Bij diverse andere projecten wordt de toepassing van prefab ondersteuning in bekisting, prefab balkonondersteuning of de dubbelwerkende hydraulische compensatiecilinder met afstandsbediening positief ontvangen door klanten. HP werkt in België mee aan de constructie van de nieuwe Scheldetunnel, het sluitstuk van de Oosterweelverbinding, in opdracht van COTU/Lantis. Ze stond in voor een dubbele set aan bekisting voor het storten van de bodems, wanden, dekwanden en het midden tunnelkanaal, waarmee een tweeweekse cyclus behaald werd. Maar ook voor de toe- en afritten ondersteunt HP de opdrachtgever met maatwerk bekisting. Op het vlak van prefab wordt momenteel gewerkt aan verschillende voorgespannen brugliggers tot een lengte van 48 m. Spanbanken tot 1.800 ton worden hiervoor zelf ontworpen en gebouwd. De spanning van de voorgespannen elementen wordt geautomatiseerd opgemeten en getoetst aan de certificeringen van de klant.

Ook buiten Europa staan er al meerdere spraakmakende realisaties op haar palmares, onder andere op Curaçao, in Argentinië, op het Afrikaanse continent, in Azië en in het Midden-Oosten. HP en HSB houden nauwlettend een vinger aan de pols van de betonindustrie en dankzij een continue en hechte samenwerking met hun klanten, slagen ze erin om blijvend te innoveren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details