Platform over beton en staal in de bouw
KOMO-certificering Mobiele  betonmixers

KOMO-certificering Mobiele betonmixers

Kant-en-klaar beton ook in kleine hoeveelheden

De traditionele betonmolens waarmee beton kant-en-klaar op de bouwplaats wordt afgeleverd, verdwijnt langzaam uit het straatbeeld. Daarvoor in de plaats zien we de mobiele mixers, die de gebruiker veel extra voordelen bieden. Binnenkort hebben de mixers ook het KOMO-certificaat, waarmee hun kwaliteit gegarandeerd is.

De mobiele mixers zijn het product van Betonstations, een franchiseconcept voor het afhalen van kleine hoeveelheden beton en andere  cementgebonden producten. De stations – inmiddels tien in getal – liggen verspreid over heel Nederland, op goed bereikbare locaties. De mobiele betonmolen blijkt een uitkomst voor veel kleingebruikers van beton. Snel en zonder gesleep met materialen hebben zij de beton in huis, exact in de gewenste samenstelling. Om die reden maakt de franchiseorganisatie op dit moment een sterke groei door. Zij zet in op 40 afhaalpunten in Nederland.

Betonstations - IMG_7164 (3) kopiëren

Voor de kleinere gebruiker
In eerste instantie richtte Betonstations zich op de kleine gebruiker van beton. De betonmixer voor hoeveelheden van 150 tot 2.000 liter en de juiste samenstelling van zand, grind, cement en water speelde in op de behoefte van aannemers, hoveniers, stratenmakers, tegelzetters, klusbedrijven en particulieren. Toen zij steeds vaker vraag kreeg naar grotere hoeveelheden – voor het bezorgen van 2 tot 10 m3 – breidde Betonsta–tions het assortiment uit met een grotere mixer.

Veel voordelen
“De mobiele mixers bieden veel voordelen”, vertelt Herwie Cornelissen, directeur van Betonstations. “De klant krijgt exact de hoeveelheid die hij nodig heeft en precies in de gewenste samenstelling. Blijkt de samenstelling bij aanlevering niet te bevallen, dan kan deze eenvoudig op locatie worden aangepast. Zand, grind, cement en water zijn immers in gescheiden compartimenten in de mobiele mixer aanwezig. In minder dan tien minuten heeft de gebruiker de betonsoort, die klaar is voor gebruik.” De stations zijn bovendien zes dagen per week geopend. De klant kan de beton dus afhalen – vanaf 150 liter – met een aanhangwagen, bakwagen of ander vervoersmiddel of laten bezorgen – vanaf 1 m3 – met een mobiele mixer.

Betonstations hormigones_1 (3) kopiëren

KOMO-certificering
Nu het gebruik van de mobiele mixers toeneemt, willen meerdere klanten van Betonstations onderzoek doen naar de kwaliteit van de mixers. Voldoen de mobiele mixers aan de Betonrichtlijnen – ‘BRL’ –  voor beton en mortels? Wordt aan alle eisen, voorschriften en wetten voldaan die van toepassing zijn op het product en het productieproces? “Om hierachter te komen, heeft inmiddels één van onze afnemers de mobiele betonmixer aangeschaft en aangeboden voor KOMO-certificering”, vertelt Cornelissen. “De nauwkeurigheid van de machine blijkt uitstekend te zijn. De meet- en regelapparatuur ligt nog ter keuring bij het Nederlands Meet Instituut.” Als de kwaliteit van de betonmixers van betonstations.nl is gegarandeerd met het KOMO-certificaat, heeft Betonstations een interessant en erkend product in huis voor alle betoncentrales. Zij kunnen de beton dan nog gemakkelijker aanleveren met mobiele mixers vanaf 500 liter tot 10 m3.   

Tekst | Liliane Verwoolde  Beeld | Betonstations

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details