Platform over beton en staal in de bouw
Koploper in duurzame en innovatieve betonpompen
Heidelberg Materials (voorheen Mebin) maakt dankbaar gebruik van de accubetonpomp van RvR Betonpomp Verhuur.

Koploper in duurzame en innovatieve betonpompen

Accubetonpompen wegens succes uitgebreid

Drie jaar geleden introduceerde RvR Betonpomp Verhuur ’s werelds eerste accubetonpomp. Een schot in de roos, niet in de laatste plaats vanwege het toenemende aantal locaties met een CO2-uitstootbeperking. Maar ook het verbeterde comfort is niet te onderschatten: de accubetonpomp is stil en uitstootvrij. De hoge vraag naar de accubetonpomp heeft RvR Betonpomp Verhuur doen besluiten om de vloot uit te breiden met een aantal nieuwe en, innovatief als het bedrijf is, doorontwikkelde exemplaren.

RvR Betonpomp Verhuur heeft veel energie gestoken in de ontwikkeling van de accubetonpomp.

De accubetonpomp is een volledig eigen ontwikkeling van RvR Betonpomp Verhuur. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de dieselbetonpomp, zonder in te leveren op kracht of capaciteit. De accubetonpomp kan namelijk evenveel beton verpompen als de reguliere compacte dieselbetonpompen van RvR Betonpomp Verhuur. “De stille en uitstootvrije kwaliteiten van de pomp maken hem ideaal voor gebieden met een geluidsbeperking of uitstootvrije zones, zoals de binnenstad of Natura2000-gebieden”, zegt directeur René van Rijs. “Al merken we wel dat steeds meer klanten direct al vragen naar de accubetonpomp, ook als er geen uitstootbeperkingen zijn. De pomp is gewoon veel beter voor mens en milieu.”

Tweede generatie

RvR Betonpomp Verhuur heeft veel energie gestoken in de ontwikkeling van de accubetonpomp. “We zijn een vooruitstrevend bedrijf en voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en methoden. Zodoende hebben we de eerste generatie accubetonpomp nóg beter en compacter kunnen maken. Het accupakket bevindt zich niet meer op de pomp, maar in de bus. Met een volle accu kunnen we minimaal 6 uur lang pompen. De accu kan tijdens het pompen eventueel ook bijgeladen worden via een standaard bouwstroomaansluiting van 380 Volt”, legt Van Rijs uit. Collega en mededirecteur Hans de Bruin vult aan: “We laden de accu’s op met zonne-energie, opgewekt door een PV-installatie op het dak van onze bedrijfshal. Bovendien kijken we reikhalzend uit naar compacte elektrische vrachtwagens met voldoende trek- en laadvermogen. Dan is de duurzame cirkel helemaal rond.”

De elektrische mixer van Heidelberg en de accubetonpomp van RvR Betonpomp Verhuur vormen een duurzame combinatie.

Verhuurvloot

De nieuwste generatie accubetonpomp is inmiddels opgenomen in de verhuurvloot en wordt landelijk ingezet. Met vestigingen in Montfoort (hoofdvestiging), Lunteren, Roelofarendsveen, ‘s-Hertogenbosch en Krimpen aan den IJssel kan RvR haar klanten optimaal van dienst zijn. “We bieden een totaalpakket met betonpompen en -mixers in verschillende soorten en maten, gaande van de compacte (accu)betonpomp tot diverse giekpompen tot wel 67 meter hoog, stuk voor stuk compleet met alle toebehoren”, verzekert De Bruin. “We denken graag even met de klant mee over de juiste betonsamenstelling en de meest efficiënte manier van verpompen.” Via die weg heeft ook Heidelberg Materials (voorheen Mebin) reeds kennisgemaakt met de accubetonpomp. “Behalve duurzaam, is de accubetonpomp ook prettig voor onze betonmixerchauffeurs. Het werken hiermee is schoner en de pomp maakt ook geen lawaai”, zegt Rob de Jong van Heidelberg Materials.

Heidelberg Materials hecht veel waarde aan mens en milieu en heeft bijvoorbeeld ook een elektrische betonmixer in gebruik. “Onze accubetonpomp maakt het duurzame plaatje dan compleet”, zegt Van Rijs. “Soms zetten we de accubetonpomp ook in op reguliere klussen, zonder dat daar expliciet om gevraagd is, om zo klanten de voordelen te laten ervaren en ze te motiveren om de volgende keer een accubetonpomp te bestellen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details