Platform over beton en staal in de bouw
Krachtige ontwerp- en rekensoftware voor stalen, houten en betonnen constructies

Krachtige ontwerp- en rekensoftware voor stalen, houten en betonnen constructies

De ontwikkelaar en leverancier van een gevarieerd aanbod intelligente, transparante en prijsvriendelijke ontwerp- en rekensoftware voor stalen, houten en betonnen constructies heeft sinds de oprichting in 2014 mooie stappen gemaakt, zo bevestigt de pitch. En de dadendrang is nog lang niet ten einde, meent directeur Rob Baaij. “We zijn continu bezig om de kwaliteit en functionaliteit van onze software verder te verbeteren en te vergroten.”

XFrame3D heeft een geïntegreerde NEN-EN 1993-1-8 verbindingenmodule. Ligger-kolom momentverbindingen en momentstuikverbindingen kunnen eenvoudig worden ingevoerd en ontworpen.

Werken met de ontwerp- en rekenmodules van Struct4U staat gelijk aan het profiteren van de nodige voordelen. De in eigen huis ontwikkelde software is betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, modern, altijd up-to-date en zeer krachtig. Bovendien is het niet nodig om peperdure licenties te kopen en onderhoudscontracten af te sluiten. Afnemers betalen een laag bedrag, alleen voor het gebruik. En dat levert de nodige winst op, zowel tijdens de toepassing ervan als in de portemonnee.

Continu stappen zetten

Door gebruik te maken van de laatste programmeer- en ontwikkeltechnieken maakt Struct4U elke dag weer nieuwe stappen. Niet alleen nemen de kwaliteit en functionaliteit van de programmatuur voortdurend toe (zie ook kadertekst), ook worden de softwaretools steeds gebruiksvriendelijker. “Als ‘new kid on the block’ konden we in 2014 natuurlijk nog niet alle functionaliteiten aanbieden die de constructeur tijdens zijn dagelijks werk nodig heeft”, legt Baaij uit. “Echter door constant op de wensen en behoeften uit de markt in te spelen, hebben we de afgelopen jaren flinke vooruitgang geboekt. De ontwikkelingen gaan snel binnen ons bedrijf. En dat is geen uitspraak van onszelf, maar juist van onze klanten. Het toont aan dat we goed bezig zijn. Vandaar dat we ons vol blijven inzetten om die snelle ontwikkelingen te continueren en de hoge kwaliteit van onze producten te waarborgen. Achteroverleunen kennen we niet.”

In XFrame3D is het mogelijk om een balkrooster van beton te berekenen. XFrame3D ontwerpt automatisch, uitgaande van de basiswapening, de benodigde bijleg(langs)wapening en de beugels op dwarskracht en wringing. Ook bepaalt het programma de eventueel benodigde extra langswapening bij wringing.

Meer functionaliteit

Goed kan altijd beter. Ook bij Struct4U is dat het motto. “We luisteren goed naar onze klanten en stellen zélf dat de klant altijd gelijk heeft”, zegt Baaij. “Waarom? Omdat híj met de software werkt en dus het beste kan vaststellen of iets onhandig of onduidelijk is of dat er een bepaalde functionaliteit ontbreekt. Kortom, het verbeteren en functioneler maken van de software van Struct4U is het resultaat van een innig samenspel dat zowel onze klanten als onszelf de afgelopen jaren mooie vruchten heeft opgeleverd.”

Momenteel zijn Baaij en zijn mensen bezig om het FEM uit te breiden. “Daartoe zijn we een plezierige en zeer effectieve samenwerking aangegaan met prof. Johan Blaauwendraad”, aldus Baaij. “Hij heeft ons geadviseerd om een hybride vierhoekig plaatelement te gebruiken, waarmee nauwkeurige berekeningen kunnen worden gemaakt, inclusief een wapeningsberekening. Daarnaast heeft hij ons rondom de realisatie en implementatie hiervan geweldig goed ondersteund. Binnenkort zullen we in dit magazine nader berichten over deze noviteit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details