Platform over beton en staal in de bouw
Kwaliteitsproducten  met een korte levertijd
Communicatielijnen en leveringstermijnen zijn kort.

Kwaliteitsproducten met een korte levertijd

D-Beton legt de laatste hand aan haar gloednieuwe productievestiging in het Belgische Aalst, dat een overdekte betoncentrale en een state-of-the-art productiecarrousel bevat. Vanuit de nieuwe productievestiging kan D-Beton nog sneller inspelen op de groeiende vraag naar dubbele wanden, geïsoleerde dubbele wanden en breedplaten XL.

Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | D-Beton

Als bedrijf is D-Beton nog jong. Toch is binnen het bedrijf al een schat aan kennis en ervaring aanwezig. “In feite is D-Beton een uitbreiding van ons familiebedrijf, dat al drie generaties bestaat”, vertelt directeur Dominique Zyde. “Toen moederbedrijf De Doncker uit haar jasje groeide, besloten we om een nieuwe prefab afdeling te introduceren onder een nieuwe naam. D-beton is de specialist in betonwanden.” In het najaar van 2020 is de nieuwe productie-installatie klaar voor gebruik.

De dubbele wanden bestaan uit twee betonplaten, onderling verbonden door tralieliggers.

Nauwkeurigheid gewaarborgd

Het prefab carrouselsysteem in de nieuwe productievestiging voldoet aan de laatste technische normen en is in hoge mate geautomatiseerd. “Hiermee is ook de nauwkeurigheid gewaarborgd”, legt Zyde uit. “Als orders binnenkomen, zetten onze tekenaars de tekeningen van de klant om naar productietekeningen en een productiefile die gelezen kan worden door de productiesoftware van de installatie. Deze file bevat de afmetingen voor de bekisting, de hoeveelheid en de samenstelling van het beton en de benodigde wapening. Door de hoge graad van automatisatie van het productieproces zijn fouten zo goed als uitgesloten.”

Van hoge kwaliteit

Met de nieuwe productielijn kan D-Beton nog sneller en beter inspelen op de klantvraag. “De producten van D-Beton zijn niet nieuw, maar de vraag is groot en dankzij de hypermoderne productieprocessen zijn alle betonwanden van hoge kwaliteit en KOMO-, BENOR- en CE-gecertificeerd. Daarbij zijn de communicatielijnen binnen het bedrijf kort, wat tevens geldt voor de leveringstermijnen.” Inmiddels zijn de eerste bestellingen geplaatst. Naar verwachting worden deze begin 2021 uitgeleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details