Platform over beton en staal in de bouw
Landen-Hannuit, Plopsaqua | IJzersterk in staal

Landen-Hannuit, Plopsaqua | IJzersterk in staal

Het tweede Plopsa-waterpark in België begint aardig vorm te krijgen. De contouren van het nieuwe waterpark in Landen-Hannuit zijn al goed zichtbaar. Als vaste partner van Plopsa staat Solid Building Overpelt (SBO) in voor de realisatie van de staalconstructie van de hal waarin het nieuwe waterpark wordt gerealiseerd. Ook de gevelbeplating, het dak en alle decoratieve elementen in staal komen bij SBO vandaan.

Solid Building Overpelt is een gekende speler in de bouwsector. Het onafhankelijk familiebedrijf realiseert al meer dan veertig jaar de meest uiteenlopende industriegebouwen en staalconstructies. “We houden er een geheel eigen filosofie op na”, zegt gedelegeerd bestuurder Kris Rutten. “Onze klanten hebben voor elk project slechts één aanspreekpunt, een gedreven projectingenieur die de volledige opvolging en coördinatie verzorgt. Hij staat in voor de verkoop, prijscalculatie, engineering en werkvoorbereiding, evenals de inkoop, coördinatie en begeleiding van het totale project. Deze manier van werken en het actief meedenken met en bieden van een meerwaarde voor de klant, maakt dat we jaarlijks 70 tot 80% van onze tijd bezig zijn met projecten van vaste klanten, waaronder Plopsa.”

Het tweede Plopsa-waterpark in België begint aardig vorm te krijgen.

 

Totaaloverzicht

De eerste ideeën voor Plopsaqua in Landen-Hannuit dateren al van enkele jaren geleden. Rutten: “We zijn al twee jaar bezig met de uitwerking van dit project. We behandelen dan ook elk project alsof het een eigen ontwikkeling is. Door de tijd en energie die we er effectief in steken, lijkt het samenwerken meer op het werken met partners dan op het werken voor een klant. Het oorspronkelijk idee wordt gedurende de ontwerpfase dan ook steeds verder geoptimaliseerd, waarbij we altijd het overzicht behouden, zowel naar kosten als naar tijd toe. Dat laatste is vooral voor Plopsa belangrijk, aangezien de openingsdatum al in een vroeg stadium aan de pers wordt gecommuniceerd. Vertragingen kunnen we ons niet veroorloven. Daarom nemen we zitting in het bouwteam. Onze mening wordt ook gevraagd over zaken waarop wij niet direct invloed hebben. Daar zetten wij ons graag voor in. Een wezenlijk andere rol dan de meeste bedrijven aannemen.”

Naast Plopsa behoren nog een aantal vooruitstrevende bedrijven tot de vaste klantenkring van SBO.

 

Decoratieve elementen

Behalve de staalconstructie voor de hal komt er volgens Rutten ook veel constructiestaal aan te pas voor de decoratieve elementen in het waterpark. “Het is allesbehalve een rechttoe rechtaan zwembad. Plopsa is bekend om zijn specifieke uitstraling met vaak onbekende en afwijkende vormen, waarvoor vaak een complexe staalstructuur de basis vormt. Daarin maken wij het verschil. We werken dan ook veel aan staalconstructies voor attractieparken en de entertainmentsector. Onze 6.000 m² grote werkplaats is bijzonder goed uitgerust, inclusief een CNC-gestuurde zaag- en booreenheid, brandtafel en pons-knipmachine. Maar ook met high-end lasapparatuur, een automatische straalmachine en een eigen spuiteenheid; vernuftige tools om elke component afzonderlijk te beschermen tegen corrosie en te voorzien van de gewenste kleur en verfdikte. Volledig conform de wettelijke normen en reglementeringen.”

SBO staat in voor de realisatie van de staalconstructie van de hal waarin het nieuwe waterpark wordt gerealiseerd.

 

Naast Plopsa behoren nog een aantal vooruitstrevende bedrijven tot de vaste klantenkring van SBO. “Zo hebben we meegebouwd aan het distributiecentrum van Nike, bouwen we regelmatig kantoorgebouwen en researchlabo’s, inclusief alle technieken en zijn we nu bezig met de bouw van de 23e mega-kippenstal voor een klant in Duitsland. Onze unieke aanpak loont, mogen we toch wel concluderen.”

De contouren van het nieuwe waterpark in Landen-Hannuit zijn al goed zichtbaar.

      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details