Platform over beton en staal in de bouw
Lasmachines voor wapeningsnetten voor prefab vloerplaten, dubbele en massieve wanden
Netten transport- en stapelunit.

Lasmachines voor wapeningsnetten voor prefab vloerplaten, dubbele en massieve wanden

De lasmachine ontwikkeld door mbk Maschinenbau GmbH is een geavanceerde oplossing voor de productie van prefab platen, dubbele en massieve wanden. Deze machine bevat technische innovaties zoals een nettentransportsysteem dat verschillende aflegposities en stapelvorming mogelijk maakt volgens de palletlay-out. Het biedt flexibiliteit bij het leveren van netten op basis van de eisen van de klant en zorgt voor just-in-time plaatsing op de pallet.

Verwijdering van de netten uit het lasportaal.

mbk, met haar hoofdkantoor in Kisslegg, Duitsland, is gespecialiseerd in efficiënte en betrouwbare oplossingen voor de bouw-, beton- en prefabindustrie. Haar hoogopgeleide team integreert de behoeften en vereisten van de klant in moderne productieomgevingen en reageert op veranderingen in de markt met innovatieve benaderingen en ontwerpen.

Overzicht productiehal: MSM-M met nettentransportband en Z-buigeenheid (BF4).

Efficiënte en intelligente productie van wapening is cruciaal voor de sterk geautomatiseerde prefabproductie van wanden, dubbele wanden en prefabplaten. De door mbk geproduceerde netten vinden toepassing in de woning- en industriebouw, met name in prefab betonelementen met uitsparingen voor raam- en deuropeningen, wanden en plafonduitsparingen.

De flexibele nettenlasmachine, MSM-M, last direct wapeningsnetten volgens individuele CAD-tekeningspecificaties. Het kan maaswijdtes produceren van 500 mm tot maximaal 3.500 mm en maaslengtes van 1.000 mm tot 8.000 mm. Kleinere en grotere maten zijn ook beschikbaar.

Automatisch laden van langs- en dwarsstaven 

Voor het automatisch laden van langs- en dwarsstaven maakt mbk gebruik van de DRA-M meervoudige rotor richt- en snijmachine. Het verwerkt standaard staafdiameters van 6 mm tot 16 mm, aan te passen van 5 mm tot 20 mm. De langswapening wordt automatisch overgebracht van de DRA-M naar de laseenheid van de nettenlasmachine, terwijl de dwarswapeningslengtes door de DRA-M worden samengesteld en naar behoefte worden overgebracht.

MSM-M lasportaal met 6 laskoppen, optioneel met 9 laskoppen.

Zodra het net is voltooid, wordt het automatisch gelabeld met een tekst en/of streepjescode. Een nettentransportsysteem maakt verdere verwerking mogelijk via een volledig geautomatiseerde traverse. Het net wordt voor verdere verwerking getransporteerd naar de buigbalk voor Z-buigen of direct naar de stapelpositie. In de aansluitende omloopinstallatie wordt het net volgens de specificaties van de mastercomputer neergelegd en gestapeld.

Permanente beschikbaarheid, weinig onderhoud

Het lasapparaat MSM-M van mbk zorgt voor permanente beschikbaarheid, kosteneffectiviteit en weinig onderhoud. Het kan worden aangepast aan specifieke productievereisten en biedt verschillende prestatieniveaus en automatiseringsaccessoires. De indeling van de productielijn is flexibel en aanpasbaar aan lokale omstandigheden. Speciale en standaardnetten kunnen geproduceerd worden voor serie- en eindbeugelproductie.

Prefab platen

Om prefab platen te produceren, is de machine uitgerust met een nettenbuigstation voor Z-buiging van de overhangende staven. Door de geautomatiseerde traverse kunnen de geproduceerde platen op een extra stapelpallet worden geplaatst voor extern gebruik in structurele prefabelementen en toevoegingen op de bouwplaats.

De kracht van mbk ligt in het ontwikkelen en implementeren van individuele, moderne en toekomstgerichte oplossingen op basis van klantbehoeften. Bovendien geeft mbk prioriteit aan professionele reserveonderdelen en onderhoudsdiensten. Door deze kwaliteiten heeft mbk Maschinenbau GmbH wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd, omdat ze klantrelaties en hun impact op marktaandelen waardeert.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details