01:25
08-01-2018

‘Lastige opdrachten halen het beste in ons naar boven’

Op de bouwplaats in Hilvarenbeek brengt een 650 tons mobiele hijskraan langzaam maar trefzeker een prefab betonelement op zijn plaats. De last van 38 ton wordt verplaatst over een afstand van 40 meter. Erwin Ruiter, directeur van BSE Betonwerken, kijkt toe. Op zijn gezicht een mengeling van betrokkenheid en trots.

Met de inzet die op dat moment op de bouwplaats aanwezig is, kan er nog maar weinig gebeuren dat de beoogde planning in de weg staat. Slechts enkele dagen daarvoor ziet dat er nog anders uit. De hoofdaannemer kampt dan met het probleem dat de betonvloer, waarop de prefab elementen geplaatst moeten worden, niet op tijd gereed is. Hierdoor dreigt er een uitloop in de planning. BSE Betonwerken zorgt er in samenwerking met de hoofdaannemer en prefableverancier voor dat de montage wel op tijd start.

Opgebouwd vakmanschap
BSE Betonwerken legde de basis voor haar specialisme in het monteren van begane grondvloeren. Vervolgens werden hier de prefab betonmontage-projecten aan toegevoegd. Tegenwoordig kunnen klanten er terecht voor funderingen, casco woningbouw, montage van vloersysteem en prefab betonconstructies. BSE betonwerken biedt hierbij de combinatie van natte en droge betonbouw. Deze combinatie is behoorlijk zeldzaam en bezorgt BSE Betonwerken een sterke positie in de markt.

Knowhow
“We hebben ongelooflijk veel knowhow binnen de club”, vertelt Ruiter. “We bestaan al sinds 1975; dan ben je de meeste problemen al eens tegengekomen. Hierdoor hebben we de oplossingen voorhanden en de ervaren, vakkundige medewerkers die deze oplossingen kunnen uitvoeren. Ze verstaan hun vak en zijn bereid om een stap extra te zetten. Daarbij beschikken we ook over veel betrouwbare, vakkundige relaties.”

Mede hierdoor is BSE Betonwerken uitgegroeid tot een betrouwbaar merk. Een begrip in de betonwereld. Erwin Ruiter geeft aan dat hij de relatie met klanten en medewerkers belangrijk vindt: “Als het gevoel goed is, is in principe alles mogelijk.” Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf wordt omringd door een grote, steeds terugkerende kring van opdrachtgevers die het prettig vinden om samen te werken.

Flexibel
De bereidheid om BSE Betonwerken in haar uitdagingen te ondersteunen, is groot. Als het nodig is, zijn de medewerkers van de betonspecialist bereid om in de weekenden te werken en zelfs in bijzondere perioden. “Normaal zijn we tussen kerst en oud-op-nieuw gesloten”, licht Ruiter toe. “Maar dit jaar moeten we een deadline halen. In zo’n geval is één verzoek genoeg om hier met een hele club deskundigen op de bouwplaats te staan. Dankzij hen kan ik naar onze klanten die flexibiliteit bieden. Daar ben ik dankbaar voor en ik ben er trots op.”

Tekst: Liliane Verwoolde Beeld: BSE Betonwerken

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners