Leap into the Deep
00:44
12-04-2017

Leap into the Deep

Op het terrein van de Technische Universiteit van Eindhoven staat een bijzonder kunstwerk van beeldend kunstenaar Tijs Rooijakkers. ‘Leap into the Deep’ heeft een afmeting van 7,2 meter breed bij 7,2 meter hoog en is volledig vervaardigd uit 3D gebogen buizen van staal. 

Uitgangspunt was een 3D schaalmodel dat een draaikolk/wervelwind symboliseert. Voor de realisering van zijn ontwerp klopte Rooijakkers aan bij Kersten Europe. Kersten Europe heeft ruim 55 jaar ervaring in de buigtechnologie en biedt daarnaast aanvullende services aan zoals projectmanagement, engineering, (3D) op maat snijden en gekwalificeerd laswerk. Voor dit project hebben wij de samenwerking gezocht met Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf en Reijrink Staalconstructie.

Het kunstwerk is vervaardigd uit stalen buizen Ø193,7mm in S355 met verschillende wanddiktes. Onderaan de constructie zijn dikkere buizen gebruikt (16mm) dan bovenaan (12,5mm). De buizen zijn volledig 3D gebogen in diverse radii. De buizen zijn kops tegen elkaar aan gelast en vlakgeslepen. Buis 12,5mm en 16mm zijn met een 3D-snede aaneengelast. voorzien van een 3D snede, en kops tegen elkaar gelast.

De oppervlakte is gestraald, geschoopeerd en voorzien van epoxy primer en poedercoating inclusief anti-graffity blanke lak. On-site is het kunstwerk op de voet gemonteerd en op 4 knooppunten aaneengelast middels volledige doorlassing. Het laswerk is vlakgeslepen en bijgewerkt zodat de verschillende delen optisch naadloos in elkaar overgaan.

Op donderdag 30 maart 2017 is het kunstwerk officieel geopend.

Watch the making of-video:

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Themamiddag Stiller BetonGerechtsgebouw Breda