Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

“Lilla Integralen” gebouw met aparte gevel van GreenCoat®-staal, genomineerd voor de Plåtpriset 2019

Het opvallende gebouw “Lilla Integralen” heeft een gevel van GreenCoat® voorgelakt staal van SSAB en is uitgeroepen tot finalist voor de gewaardeerde Zweedse architectuurprijs Plåtpriset 2019. SSAB blijft zijn positie versterken onder innovatieve architecten die bekroonde gebouwen creëren. Onlangs heeft het gerenommeerde Sandellsandberg Arkitekter besloten om duurzaam GreenCoat®-staal te gebruiken voor het zeer uniekeappartementengebouw “Lilla […]

22 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het opvallende gebouw “Lilla Integralen” heeft een gevel van GreenCoat® voorgelakt staal van SSAB en is uitgeroepen tot finalist voor de gewaardeerde Zweedse architectuurprijs Plåtpriset 2019.

SSAB blijft zijn positie versterken onder innovatieve architecten die bekroonde gebouwen creëren. Onlangs heeft het gerenommeerde Sandellsandberg Arkitekter besloten om duurzaam GreenCoat®-staal te gebruiken voor het zeer uniekeappartementengebouw “Lilla Integralen” in de nieuw gebouwde woonwijk Vallastaden in Linköping, Zweden. De eerste fase van het woningbouwproject in Vallastaden resulteerde in 1000 woningen gebouwd door 40 verschillende architecten.

“Lilla Integralen” is een elegante halfvrijstaande woning met vier appartementen op drie verdiepingen en een dakterras. De kenmerkende vorm van het gebouw pronkt met een sinus-vormige, geprofileerde gevel gemaakt van hoogwaardig GreenCoat® voorgelakt staal om duurzaamheid te garanderen bij zware weersomstandigheden en voor een hoge esthetische waarde.

De kleur Metallic Silver is gekozen om mooie lichtreflecties te creëren in de relatief dichtbevolkte wijk Vallastaden.

SSAB
Thomas Sandell koos voor GreenCoat®-staal voor de gevel van “Lilla Integralen” vanwege de duurzaamheid, weerstand en esthetiek.

“Omdat we duurzaamheid vanuit een langetermijnperspectief zien, proberen we een goede balans te vinden tussen milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid in de architectuur. Als we een huis tekenen, zal het vele generaties lang meegaan en dat stelt natuurlijk eisen aan het materiaal dat we gebruiken. Het gebruik van GreenCoat®-staal, dat zowel duurzaamheid als milieuvoordelen biedt, was vanzelfsprekend”, legt Thomas Sandell van Sandellsandberg Arkitekter, uit.

Niet alleen leveren de GreenCoat®-producten topprestaties en zijn ze mooi, de meeste zijn ook voorzien van een Bio-based Technology (BT) coating met een groot aandeel plantaardige olie in plaats van fossiele olie, die traditioneel wordt gebruikt. Deze gepatenteerde coatingtechnologie is momenteel de enige in zijn soort.

Het bouwproces verliep soepel en GreenCoat® werd geprezen om zijn vermogen om zich aan te passen aan de grote hoeveelheid details die het ontwerp van “Lilla Integralen” vereiste.

“Lilla Integralen” is een van de vijf gebouwen die genomineerd zijn voor de Plåtpriset 2019, die tot doel heeft innovatieve en duurzame gebouwen aan te moedigen en te eren, waarbij eigenschappen en uitdrukkingen van de metalen worden gebruikt in een succesvol architectonisch ontwerp. De winnaar wordt bekend gemaakt op het architectuurevenement Plåt, op 25 april in Göteborg, Zweden.

Uitgelichte afbeelding: Het elegante, maar speelse “Lilla Integralen” is geïnspireerd op oude industriële gebouwen. Het is genomineerd voor de Zweedse architectuurprijs Plåtpriset 2019.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details