Platform over beton en staal in de bouw
“Lilla Integralen” gebouw met aparte gevel van GreenCoat®-staal, genomineerd voor de Plåtpriset 2019

“Lilla Integralen” gebouw met aparte gevel van GreenCoat®-staal, genomineerd voor de Plåtpriset 2019

Het opvallende gebouw “Lilla Integralen” heeft een gevel van GreenCoat® voorgelakt staal van SSAB en is uitgeroepen tot finalist voor de gewaardeerde Zweedse architectuurprijs Plåtpriset 2019.

SSAB blijft zijn positie versterken onder innovatieve architecten die bekroonde gebouwen creëren. Onlangs heeft het gerenommeerde Sandellsandberg Arkitekter besloten om duurzaam GreenCoat®-staal te gebruiken voor het zeer uniekeappartementengebouw “Lilla Integralen” in de nieuw gebouwde woonwijk Vallastaden in Linköping, Zweden. De eerste fase van het woningbouwproject in Vallastaden resulteerde in 1000 woningen gebouwd door 40 verschillende architecten.

“Lilla Integralen” is een elegante halfvrijstaande woning met vier appartementen op drie verdiepingen en een dakterras. De kenmerkende vorm van het gebouw pronkt met een sinus-vormige, geprofileerde gevel gemaakt van hoogwaardig GreenCoat® voorgelakt staal om duurzaamheid te garanderen bij zware weersomstandigheden en voor een hoge esthetische waarde.

De kleur Metallic Silver is gekozen om mooie lichtreflecties te creëren in de relatief dichtbevolkte wijk Vallastaden.

SSAB
Thomas Sandell koos voor GreenCoat®-staal voor de gevel van “Lilla Integralen” vanwege de duurzaamheid, weerstand en esthetiek.

“Omdat we duurzaamheid vanuit een langetermijnperspectief zien, proberen we een goede balans te vinden tussen milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid in de architectuur. Als we een huis tekenen, zal het vele generaties lang meegaan en dat stelt natuurlijk eisen aan het materiaal dat we gebruiken. Het gebruik van GreenCoat®-staal, dat zowel duurzaamheid als milieuvoordelen biedt, was vanzelfsprekend”, legt Thomas Sandell van Sandellsandberg Arkitekter, uit.

Niet alleen leveren de GreenCoat®-producten topprestaties en zijn ze mooi, de meeste zijn ook voorzien van een Bio-based Technology (BT) coating met een groot aandeel plantaardige olie in plaats van fossiele olie, die traditioneel wordt gebruikt. Deze gepatenteerde coatingtechnologie is momenteel de enige in zijn soort.

Het bouwproces verliep soepel en GreenCoat® werd geprezen om zijn vermogen om zich aan te passen aan de grote hoeveelheid details die het ontwerp van “Lilla Integralen” vereiste.

“Lilla Integralen” is een van de vijf gebouwen die genomineerd zijn voor de Plåtpriset 2019, die tot doel heeft innovatieve en duurzame gebouwen aan te moedigen en te eren, waarbij eigenschappen en uitdrukkingen van de metalen worden gebruikt in een succesvol architectonisch ontwerp. De winnaar wordt bekend gemaakt op het architectuurevenement Plåt, op 25 april in Göteborg, Zweden.

Uitgelichte afbeelding: Het elegante, maar speelse “Lilla Integralen” is geïnspireerd op oude industriële gebouwen. Het is genomineerd voor de Zweedse architectuurprijs Plåtpriset 2019.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details