Platform over beton en staal in de bouw
Machines met <strong>batterijtechnologie </strong>zijn de toekomst
‘Vraag een bouwvakker om te helpen bij de verwerking van beton en hij laat alles uit zijn handen vallen’.

Machines met batterijtechnologie zijn de toekomst

Betonverwerkingsmachines worden steeds duurzamer

Lievers Holland zet in op duurzame betonverwerkingsmachines. De ontwikkeling van nieuwe machines is nu vooral gericht op de accu. Een grote stap vooruit. Daar waar betonvloeren perfect gladgestreken moeten worden, zijn elektriciteitssnoeren immers een hinderlijk ongemak. Maar Lievers Holland nam nog een tweede belangrijke beslissing. Zij koos voor de samenwerking met het Cordless Alliance System (CAS) van Metabo. Veel grote organisaties gingen haar al voor, waardoor dit batterijsysteem nu aansluit op het elektrisch gereedschap van 28 grote merken.

Lievers Holland is al ruim zestig jaar specialist in de verwerking van (jong) beton. Zij levert hiervoor een totaalpakket aan machines voor verdichting, nivellering en afwerking. Als geen ander kent zij hierbij het belang van kwaliteit. “Vraag een bouwvakker om te helpen bij de verwerking van beton en hij laat alles uit zijn handen vallen”, weet Jowan van den Berg, Sales Manager van Lievers Holland. “Hij weet dat beton verhardt en dat zijn ondersteuning dus onmiddellijk nodig is. Dat maakt de betrouwbaarheid van onze betonbewerkingsmachines zo belangrijk. Ze moeten het altijd doen.”

Aansluiting op het CAS-systeem van Metabo

Lievers Holland presenteerde de eerste trilnaalden met accu in 2019. Zij sloeg hiermee een weg in die zij vanaf nu zal blijven volgen. “De ontwikkeling van machines met een batterijsysteem sluit naadloos aan op onze missie”, vertelt Van den Berg. “We willen dat onze machines altijd en overal ter wereld staan voor veiligheid, kwaliteit en efficiency. Met het CAS-systeem van Metabo kunnen we deze missie verder verwezenlijken. Gebruikers kunnen nu voor een breed machinepark een beperkt aantal accu’s aanschaffen.”

Als geen ander kent Lievers Holland het belang van kwaliteit.

De DuoScreed

Tijdens de Bauma 2022 in München presenteerde Lievers Holland de eerste DuoScreed met accu, een multifunctionele machine die als trilbalk en afwerkspaan te gebruiken is. De gepatenteerde machine bestaat uit een aandrijfunit en een uitwisselbaar profiel, leverbaar in diverse afmetingen. De aandrijfunit is compact en voorzien van een 36V-motor, aangedreven door twee accu’s. Met de DuoScreed worden de laatste luchtbelletjes uit het zojuist gestorte beton getrild. Tegelijkertijd strijkt de brede trilbalk het beton glad met een balk naar keuze, verkrijgbaar van anderhalf tot zes meter. 

Bestaande machines aanpassen

Een logische, volgende stap is de aanpassing van bestaande machines. Van den Berg: “De eerste vlindermachine met batterijtechnologie is al een feit. Door onze producten te blijven verbeteren, hebben we een goede naam opgebouwd in de betonwereld. Die willen we behouden. Service is daarvan een belangrijk onderdeel. We staan altijd klaar voor onze klanten; overal ter wereld. Zelfs een speciaal aangepaste machine kunnen wij op korte termijn leveren, soms zelfs binnen enkele dagen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details