Platform over beton en staal in de bouw
Machines met batterijtechnologie zijn de toekomst
‘Vraag een bouwvakker om te helpen bij de verwerking van beton en hij laat alles uit zijn handen vallen.’

Machines met batterijtechnologie zijn de toekomst

Betonverwerkingsmachines worden steeds duurzamer

Tijdens de Bauma in München introduceerde Lievers Holland de eerste DuoScreed met accu. Een handzame machine die perfect gladgestreken betonvloeren creëert. Maar minstens zo belangrijk is het batterijsysteem waarvoor is gekozen. Het Cordless Alliance System (CAS) van Metabo is toonaangevend binnen de range van elektrisch gereedschap. Dat maakt de accu’s ook inzetbaar voor andere machines.

Lievers Holland is al ruim zestig jaar specialist in de verwerking van (jong) beton. Zij levert hiervoor een totaalpakket aan machines voor verdichting, nivellering en afwerking. Als geen ander kent zij hierbij het belang van kwaliteit. “Vraag een bouwvakker om te helpen bij de verwerking van beton en hij laat alles uit zijn handen vallen”, weet Jowan van den Berg, Sales Manager van Lievers Holland. “Hij weet dat beton verhardt en dat zijn ondersteuning dus onmiddellijk nodig is. Dat maakt de betrouwbaarheid van onze betonbewerkingsmachines zo belangrijk. Ze moeten het altijd doen.”

Als geen ander kent Lievers Holland het belang van kwaliteit.

Aansluiting op het CAS-systeem

Behalve kwaliteit staat Lievers Holland voor duurzaamheid. Met de ontwikkeling van de eerste trilnaalden met accu in 2019, is zij een weg ingeslagen die zij vanaf nu zal blijven volgen. “De ontwikkeling van machines met een batterijsysteem sluit naadloos aan op onze missie”, vertelt Van den Berg. “We willen dat onze machines altijd en overal ter wereld staan voor veiligheid, kwaliteit en efficiency. Door aansluiting te zoeken met het CAS-systeem van Metabo hebben we een belangrijke stap gezet om deze missie nog verder te verwezenlijken. Gebruikers kunnen nu voor een breed machinepark een beperkt aantal accu’s aanschaffen. Deze zijn immers voor het hele machinepark inzetbaar.”

De DuoScreed

De draadloze DuoScreed, die tijdens de Bauma zijn debuut maakt, is een multifunctionele machine die als trilbalk en afwerkspaan te gebruiken is. De gepatenteerde machine bestaat uit een aandrijfunit en een uitwisselbaar profiel, leverbaar in diverse afmetingen. De aandrijfunit is zeer compact en voorzien van een 36V motor, aangedreven door twee accu’s. Inzet van de DuoScreed zorgt ervoor dat de toplaag van net gestort beton wordt verdicht. De laatste luchtbelletjes worden eruit getrild. Tegelijkertijd strijkt de brede trilbalk het beton glad. Afhankelijk van het project kan de gebruiker kiezen voor een balk van anderhalf tot zes meter. 

Zowel buiten als in grote hallen staat de nieuwe Duoscreed garant voor perfect genivelleerde, vlakke vloeren.

Gebruikersvriendelijk

“De DuoScreed laat zich gemakkelijk bedienen”, vertelt Van den Berg. “Zodra de bovenlaag van het beton op niveau is, trek je de balk achter je aan. Met name buiten en in grote hallen waar brandstofapparaten niet meer zijn toegestaan, staat de nieuwe Duoscreed garant voor perfect genivelleerde, vlakke vloeren, hoe groot of hoe klein het oppervlak ook is.” Hiermee heeft Lievers Holland weer een belangrijke stap gezet in de duurzame verwerking en afwerking van vers gestort beton.

Zodra de bovenlaag van het beton op niveau is, trek je de balk achter je aan.

Bestaande machines aanpassen

Een logische, volgende stap is de aanpassing van andere bestaande machines. “De eerste vlindermachine is eveneens als batterijmachine te bewonderen. Lievers Holland heeft een grote naam binnen haar vakgebied. We zijn gevestigd in Nederland, maar onze dealers zijn overal ter wereld te vinden. Hierdoor kunnen we klanten overal helpen. Zelfs een speciaal aangepaste machine kunnen wij op korte termijn leveren, soms zelfs binnen enkele dagen. We zijn daarin marktleider en willen dat ook blijven.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details