Platform over beton en staal in de bouw
Producten

Mafi schoor bevestigingssysteem biedt maximale veiligheid en efficiency

Voor het bevestigen van schoren ten behoeve van betonwanden in combinatie met kanaalplaat- en ribcassettevloeren heeft Mavotrans in samenwerking met fischer Benelux B.V. het Mafi schoor bevestigingssysteem ontwikkeld.

Mafi-afschoorsysteem-samengesteld

11 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor het bevestigen van schoren ten behoeve van betonwanden in combinatie met kanaalplaat- en ribcassettevloeren heeft Mavotrans in samenwerking met fischer Benelux B.V. het Mafi schoor bevestigingssysteem ontwikkeld. Een uniek systeem dat bestaat uit de Mafi afschoorplaat gecombineerd met het Fischer momentgecontroleerde afschooranker. Deze combinatie biedt een snelle en efficiënte montage van schoren, waarbij maximale veiligheid wordt gewaarborgd.

De Mafi afschoorplaat wordt toegepast indien de bevestiging van de schoorvoet met één anker niet volstaat vanwege de hoge optredende belastingen. De afschoorplaat kan met meerdere ankers in de vloer worden bevestigd, waardoor de op te nemen belasting in het beton eenvoudig kan worden verhoogd.

Dit heeft als groot voordeel dat er minder schoren noodzakelijk zijn.

De plaat is vervaardigd van thermisch verzinkt staal en herbruikbaar. De afschoorplaat is in twee formaten leverbaar; type A (afmeting van 500 x 300 mm) voor toepassing op de vloer en type B (afmeting van 240 x 240 mm) voor toepassing op zowel de vloer als de wand. De platen zijn voorzien van één (type B) of twee (type A) doorgelaste draadstiften t.b.v. bevestiging van de schoor. De draadstift voorzien van een bolle moer die een optimale centrering garandeert.

De Mafi afschoorplaat wordt bevestigd met het Fischer afschooranker FH II NL SCD. Dit anker is het nieuwste momentgecontroleerde afschooranker voor maximale veiligheid. Dankzij de speciale ring kan het afschooranker eenvoudig en veilig met een slagmoersleutel worden geplaatst. De momentgecontroleerde ring garandeert dat het anker met het juiste aandraaimoment wordt geplaatst en zorgt er tevens voor dat dit aandraaimoment niet kan worden overschreden. Het groene signaalelement wordt zichtbaar, zodra het correcte aandraaimoment is behaald. Hierdoor is visuele controle van juiste plaatsing van het anker, ook naderhand, mogelijk.  De zwarte kunststof ring voorkomt dat het anker verder dan het maximale moment kan worden aangedraaid.

Het Mafi schoor bevestigingssysteem biedt zekerheid, veiligheid en ook kostenbesparing door de mogelijkheid om het aantal schoren te reduceren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mavotrans, Storkstraat 25, 2722 NR Zoetermeer, tel: +31 79 344 63 63, e-mail: info@mavotrans.nl. Ook op de website www.mavotrans.nl vindt u meer informatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%