Platform over beton en staal in de bouw
Manhattan Urban Residence Roermond
De mallen van de balkonplaten voor Manhattan Urban Residence in Roermond.

Manhattan Urban Residence Roermond

Aan de kop van de Maashaven in Roermond is recent het exclusieve Manhattan Urban Residence opgeleverd. Het appartementencomplex is een ware eyecatcher in de skyline van Roermond. Het eeuwenoude familiebedrijf Timmerfabriek Palmen uit Stramproy maakte de mallen voor het spraakmakende ontwerp.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Timmerfabriek Palmen

Als een opgaande spiraal torent Manhattan Urban Residence boven de stad uit. Ruimtelijkheid, flexibiliteit en mooie en duurzame materialen smelten hier samen tot een ontwerp met een nautische uitstraling, passend bij de unieke locatie aan de Maas. In opdracht van Granito Betonindustrie stond Timmerfabriek Palmen in voor de realisatie van de mallen voor de gezichtsbepalende balkonplaten. “Al 200 jaar houden we ons bezig met het bewerken van hout”, zegt Nol Palmen. “We zijn met onze machinale timmerwerkplaats gespecialiseerd in de productie van trappen en kozijnen voor nieuwbouw-, restauratie- en renovatietoepassingen, terwijl onze mallenafdeling houten mallen produceert voor de prefab betonindustrie.”

Gekromd of dubbel gekromd, Timmerfabriek Palmen kan elke gewenste vorm maken.

Vloeiende overgangen

“In de afgelopen dertig jaar hebben wij een stevige reputatie opgebouwd als leverancier van houten mallen voor de prefab betonindustrie”, vervolgt Palmen. “Deze mallen worden geleverd voor projecten in Nederland, België en Duitsland. Onze kennis en ervaring wordt erg gewaardeerd door onze opdrachtgevers, die vaak in de ontwerpfase van het project reeds contact met ons opnemen. Op die manier kunnen wij vanaf het begin meedenken in het project en de klant adviseren om samen tot de beste oplossing te komen. Zo ook voor Manhattan in Roermond, waarvoor we de mallen hebben gemaakt voor de balkonplaten. Met name de vloeiende overgangen tussen de verschillende elementen waren een punt van aandacht, maar hebben we op een juiste manier weten te tackelen. We maken wel vaker mallen voor gelijkaardige projecten in de utiliteitsbouw, zoals het TD-gebouw in Eindhoven of het Sparta Luce complex in Apeldoorn. Verder maken we ook mallen voor infrastructuur, sportstadions en kunstwerken.”

Modernste technieken

“Gekromd, dubbel gekromd, het is ons om het even: we kunnen elke vorm maken in onze werkplaats”, zegt Palmen. “Daarbij baseren we ons op 3D-tekeningen en maken we gebruik van de meest moderne CNC-technieken. Elke mal is een project op zich waar één of meer medewerkers, afhankelijk van de grootte van de mal, aan werken. Indien gewenst verduidelijken we de opbouw van de mal met een opbouwschets. Ook leveren we een passtukkenlijst mee zodat het voor de medewerkers van onze klanten bekend is hoe ze de mal kunnen ombouwen. We leveren mallen die ruimschoots aan de schoonbeton CUR100 norm voldoen. Op verzoek verwerken we desgewenst verschillende soorten antislip of structuur in onze mallen of kunnen cijfers, letters en logo’s in of op het betonoppervlak gemaakt worden. De meeste mallen vervoeren we zelf met eigen transport naar de klant.”

Elke mal is een project op zich waar één of meer medewerkers, afhankelijk van de grootte van de mal, aan werken.

De mallen voor Manhattan Urban Residence werden volgens Palmen keurig op tijd en volgens planning geleverd. “Het mooie is dat het project ook nog eens bij ons in de buurt ligt, zodat we het resultaat regelmatig kunnen bewonderen”, besluit hij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details