Platform over beton en staal in de bouw
Maximale CO₂-reductie dankzij innovatieve gietdekvloer

Maximale CO₂-reductie dankzij innovatieve gietdekvloer

Al jaren is Ecocem koploper in de productie van duurzame oplossingen in de betonindustrie, waarbij CO2-reductie en gunstige MKI-waardes centraal staan. Eco2floor is het nieuwe innovatieve product dat recentelijk op markt is gebracht.  Met eco2floor, gebaseerd op het gebruik van gemalen, gegranuleerde hoogovenslak, combineert Ecocem de voordelen van de bestaande vloertechnologieën zónder de nadelige eigenschappen en met een enorme CO2-reductie ten opzichte van een traditionele zandcementdekvloer als resultaat. Een gesprek met het gezicht achter eco2floor: productmanager Mirjam Rubingh.

20200228_093838-kopieren

Sinds 1 januari dit jaar is Rubingh hét aanspreekpunt voor eco2floor. “We willen het innovatieve concept nog meer onder de aandacht brengen”, zegt ze. “De voorschrijvende markt, aannemers, architectenbureaus, woningcorporaties en vastgoedinvesteerders zijn nog te weinig op de hoogte van de unieke voordelen van eco2floor. Daarnaast zal ik vanuit mijn positie de samenwerking met ons geselecteerde dealernetwerk en erkende vloerenbedrijven verder intensiveren. Ook ondersteunen en begeleiden we nieuwe dealers en vloerenbedrijven die ons product gaan verwerken.”

20200228_093226-kopieren

Productmanager Mirjam Rubingh, het gezicht achter eco2floor.

 

Zuiver restproduct

Het hoofdingrediënt van eco2floor vormt gemalen gegranuleerde hoogovenslak, een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Rubingh: “Omdat we nauwelijks cement gebruiken in het mengsel, ligt de CO2-uitstoot aanzienlijk lager dan bij een traditionele zandcementdekvloer. Het is met recht een toekomstgerichte gietdekvloer, niet in de laatste plaats omdat de grondstoffen onbeperkt voorhanden zijn. Ook sluit het concept perfect aan op de tendens naar circulair bouwen. Aan het einde van de levensduur kan een gebouw gesloopt worden, waarbij de eco2floor vloer simpelweg samen met het betonpuin gerecycled kan worden.”

20200228_093126-kopieren

Eco2floor is arbeidsvriendelijk te verwerken en vrijwel zelfnivellerend, zodat eenvoudig een betere vlakheidsklasse te behalen is.

 

Afgewogen concept

Het recept van eco2floor is volgens Rubingh het resultaat van jarenlang ontwikkelen en experimenteren. “Een gietdekvloer moet immers aan verschillende voorwaarden voldoen, krimpvrij zijn en voldoen aan een bepaalde druk- en buigtreksterkte. Ook is het prettig als het mengsel goed te verwerken en te transporteren is. Aan al die voorwaarden voldoet eco2floor. Het is arbeidsvriendelijk te verwerken en vrijwel zelfnivellerend, zodat eenvoudig een betere vlakheidsklasse te behalen is. Het aanbrengen vraagt een minimale inspanning van de verwerker en technisch is het product zeer hoogwaardig. De gecertificeerde mengselsamenstelling is immers een afgewogen recept dat computergestuurd wordt vervaardigd. Indien een bepaalde sterkteklasse wordt gevraagd, wordt deze ook gegarandeerd behaald.”

Steeds meer aannemers zien de voordelen in van de duurzame gietdekvloer van Ecocem. “Eco2floor geeft veel minder overlast op de bouw, heeft een lage krimp, is na 24 uur beloopbaar en na 72 uur al belastbaar”, zegt Rubingh. “Vloerenbedrijven kunnen tot wel 1.000 m² (!) per dag verwerken. Door het korte drogingsproces kan de afbouw veel sneller starten in vergelijking met bijvoorbeeld een anhydrietvloer. Een ander groot voordeel ligt in het gebruik van eco2floor in de zogenaamde natte ruimtes, zoals toilet en badkamer. De gehele oppervlakte kan eenvoudig en tijdbesparend worden gegoten met één product. Eco2floor is overigens nog lang niet uitontwikkeld. Op de achtergrond werken we aan recepten met een nog hogere druk- en buigtreksterkte.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details