Platform over beton en staal in de bouw
Maximale efficiëntieen overzicht binnen uw productieproces

Maximale efficiëntieen overzicht binnen uw productieproces

In de wereld van prefab betonproductie vindt een baanbrekende ontwikkeling plaats. Matrix Software, leidend in het ontwerpen van vloerelementen en vlakke wanden met IC-Prefab en Strusoft, toonaangevend op het gebied van productieautomatisering met IMPACT Production hebben een geïntegreerde gegevensuitwisseling gerealiseerd tussen beide softwarepakketten. De gegevensuitwisseling tussen IC-Prefab en IMPACT betekent dat twee producten die tot op heden afzonderlijk opereerden, nu naadloos samenwerken.

De integratie is gerealiseerd via het al bestaande platform IC-Elms, wat staat voor Integrated Concrete Elements Management System. Deze innovatie belooft een revolutie teweeg te brengen binnen de prefab betonindustrie door het stroomlijnen van ontwerp- en productieprocessen en het bieden van verhoogde efficiëntie en verbeterd overzicht in de productieplanning. Martwin Rijkers, Branchemanager bij Matrix Software: “IC-Prefab, bekend om zijn geavanceerde engineeringmogelijkheden voor vloerelementen en vlakke wanden, werkt nu hand in hand samen met IMPACT, een krachtig productieplanningssysteem dat het overzicht biedt in planning en logistiek. Deze integratie biedt een totaaloplossing voor de prefab betonindu-strie, waarbij ontwerp, planning en productie naadloos op elkaar aansluiten voor maximale
efficiëntie en controle.”

De nieuwe samenwerking biedt diverse voordelen, zoals een beter gestroomlijnd ontwerp- en productieproces.

IC-Prefab, met zijn vooruitstrevende CAD-CAM-functionaliteit voor ontwerp en machineaansturing, biedt met het geïntegreerde IC-Elms een platform voor het genereren van alle productiedata zoals machinebestanden en productietekeningen. Door de nieuwe integratie met IMPACT biedt dit nu ook de mogelijkheid om modelgegevens direct te gebruiken als basis voor opvolgende processen. Dit stelt de gebruikers in staat om engineeringwerkzaamheden om te zetten in een concrete productieplanning. Brian Hendriks, Business Development bij Matrix Software: “IMPACT biedt een breed scala aan functies voor productieplanning, logistiek en kwaliteitscontrole.

Van het beheren van dagelijkse productieplanningen, grof- en fijnplanning tot het bijhouden van voorraden en locaties op het tasveld van stapels of losse elementen, transportplanning alsook het uitvoeren van kwaliteitscontroles en voortgangsregistratie met behulp van mobiele systemen. IMPACT stelt de gebruikers in staat om grip te houden op alle aspecten van de productie en logistiek. IMPACT biedt een alles in één oplossing voor efficiëntie en controle voor prefab betonfabrikanten.”

De tekening of het model in IC-Prefab is de gegevensdrager en met deze nieuwe integratie worden de elementgegevens uit de tekening direct overgenomen in IMPACT voor de project- en productieplanning. Dankzij deze nieuwe feature kunnen gebruikers optimaal gebruik maken van een naadloze workflow. IMPACT biedt intuïtieve functionaliteit voor het in 3D toekennen van de montagevolgorde en productievolgorde. Na toekenning hiervan wordt de gewenste stapelindeling van elementen automatisch bepaald en worden transporten automatisch gepland waarbij rekening wordt gehouden met de bedrijfsstandaarden.

Transporten worden automatisch gepland, waarbij rekening wordt gehouden met de bedrijfsstandaarden.

“IC-Elms is gebruikt als platform dat we vanaf nu inzetten om een uitwisseling tussen programma’s mogelijk te maken. Het eerste voorbeeld hiervan is de bidirectionele uitwisseling van gegevens tussen IC-Prefab en IMPACT. Daarnaast is er ook al een koppeling gerealiseerd met Microsoft Dynamics en Business Central voor projectadministratie, planning, voortgang, inkoop en facturatie. Via dit platform kunnen wij elk ERP-systeem of andere software aansluiten. Verder is IC-Elms uiteraard ook te gebruiken om een IFC-bestand te genereren van het model om te kunnen gebruiken voor BIM.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details