Platform over beton en staal in de bouw
Meco Metal Construction Steel ISO 14001 gecertificeerd

Meco Metal Construction Steel ISO 14001 gecertificeerd

6 Jaar na de verzelfstandiging van Meco Metal is het team erin geslaagd te voldoen aan alle eisen gesteld in de milieunorm ISO 14001. Interne motivatie was de drijfveer om tot deze certificering te komen.

“Meco heeft de laatste jaren hard gewerkt aan de optimalisatie van haar processen. Hierin is de LEAN aanpak doorslaggevend gebleken. Verspillingen zijn in kaart gebracht en worden in een proces van constant verbeteren aangepakt. Niet alleen door het managementteam van Meco maar door de gehele organisatie. Dit maakte de stap naar de milieunorm gemakkelijker”, vertelt zaakvoerder Harry Seijkens. “De processen waren reeds goed beschreven en vastgelegd in het Liemar-X ERP pakket. De inzichten die we hierdoor hebben gekregen maakte de weg naar de milieunorm relatief eenvoudig”, vervolgt Seijkens zijn verhaal.

“Doorgaans is een bedrijf twee jaar bezig om aan deze eisen te voldoen. Wij hebben het in zes maanden succesvol afgerond. De zorg voor ons milieu is iets wat iedereen bezighoudt. De motivatie van het personeel om de afvalstromen goed te scheiden was dan ook geen probleem. Samen met onze afvalverwerkers is het containerpark en de gehele afvalstroom op ons bedrijf gereorganiseerd waardoor veel kosten zijn geëlimineerd. Een leuk neveneffect van dit proces.

De milieu doelstellingen voor de komende jaren zijn ook duidelijk, de gehele bedrijfshal (75.000 m2) is reeds overgestapt naar LED verlichting met een terugverdientijd van 2 jaar. Energieverbruik is de afgelopen jaren met 10% gedaald per jaar gedaald, dit met een sterk groeiende productie. Die daling van het energieverbruik is gedaald door de zware energieverbruikers in kaart te brengen en daar slimme oplossingen voor te zoeken. Ook in de investeringen van de laatste jaren stond het energieverbruik hoog op criterialijst.” Seijkens zegt tot slot: “We merken duidelijk dat het behalen van deze norm een positief effect heeft op onze attractiviteit als werkgever en dat is wat we nodig hebben in onze permanente zoektocht naar extra vaklieden. Benieuwd hoe wij dit doen? …. Kom gerust eens kennismaken met onze mogelijkheden en ons team, u bent van harte welkom.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details