Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Meco Metal Construction Steel NV investeert in Trumpf Trulaser 1060 Fiber voor Plaatbewerking.

1 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Door de toenemende vraag naar staalconstructies voor de industrie en de groei binnen de Altez Group is Meco Metal op zoek gegaan naar een passend antwoord voor haar plaatbewerkingen.

De conventionele plasma was, zowel kwalitatief als kwantitatief, niet langer toereikend voor de producties van Meco Metal.

“In de zoektocht naar de beste oplossing zijn we middels een uitgekiend selectieproces van een long-naar een shortlist gegaan.” Vertelt Harry Seijkens, Zaakvoerder Meco Metal.

Seijkens verder: “Hierbij zijn de gekende marktleiders goed uit de bus gekomen en hebben we uiteindelijk op basis van kwaliteit, kennis en prijs het weloverwogen besluit genomen opnieuw in zee te gaan met V.A.C Machines nv de dealer van Trumpf machines voor o.a. de Belgische markt. De periode van aankoop tot ingebruikname is door beide partijen bijzonder goed gepland over verschillende fasen. Hierbij zijn conform plan de levertijd en de oplevering exact aangehouden waardoor Meco Metal de machine nu reeds binnen de productie heeft opgenomen.”

Volgens Seijkens is de kwaliteit van de snijstukken perfect wat resulteert in gemak bij het samenstellen. Ook het ontbramen is volledig overbodig geworden. 

De machine beschikt over 6 KW laservermogen, voldoende om de basisbehoefte nu en in de toekomst in te vullen. De wisselbedden ( 6000 x 2000 mm) vormen nu de nieuwe uitdaging, daar waar me eerst moesten wachten op de snijsnelheid van de plasma, is nu het leeghalen van de bedden met de gesneden stukken de nieuwe uitdaging.

De gebruiksvriendelijkheid is opvallend om te ervaren daar waar onze operators voorheen maanden nodig hadden de machine te doorgronden, blijken ze nu met enkele dagen vertrokken te zijn.

Over de samenwerking met V.A.C. zegt Seijkens: “Goede documentatie en de persoonlijke begeleiding vanuit V.A.C. én een sterk projectmanagement vanuit Meco Metal waren de basis voor dit succesproject. Programmeurs en operators zijn tijdig opgeleid, een stabiele vloer, gastoevoer, perslucht, netwerkverbindingen, transport, veiligheid en bekabeling.  Alles is goed en tijdig geregeld.”

Tot slot vertelt Seijkens met een lach: “Onze fiber laser is in dienst genomen op maandag 27 september jl. Dit conform de afspraak. “Sindsdien is het controlevenster van de nieuwe machine het meest bezochte venster in de gehele productie.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details