Platform over beton en staal in de bouw
Met uitgebreide ondersteuning: Duurzaam bouwen met elektrische betonmixers
Doordat er geen dieselmotor in zit, maken de betonmixers bijna geen geluid.

Met uitgebreide ondersteuning: Duurzaam bouwen met elektrische betonmixers

Op de bouwplaats speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. De eisen worden steeds verder aangescherpt. Mixer2Rent investeert daarom in volledig elektrische mixertrailers. Die bieden een flexibele oplossing voor bijvoorbeeld werk in binnensteden. “We zien dat de vraag toeneemt.”

De betonmixers zijn geschikt voor bouwprojecten die emissieloos moeten verlopen.

Mixer2Rent verhuurt al jaren betonmixers met elektrische aandrijving en ontzorgt gebruikers hierbij volledig: van transport, onderhoud en reparatie tot cursussen voor de chauffeurs. In veel binnensteden worden strenge eisen gesteld aan de gewichten en aslasten van de voertuigen die er toegelaten worden. 

Maarten Hof van Mixer2Rent: “In Amsterdam bijvoorbeeld worden de regels binnenkort verder aangescherpt. Wij houden deze ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en weten dus wat in welke steden is toegestaan. Zo kunnen onze klanten altijd over een voertuig met de juiste aslasten beschikken.”

De betontrailers worden geleverd op de bouwplaats.

Volop voordelen

Klanten van Mixer2Rent zijn onder meer betonmortelcentrales, aannemers en transporteurs. Verhuur van de betonmixers is al mogelijk vanaf één dag, maar in de meeste gevallen huren klanten de mixers voor langere tijd, tot wel vier jaar. Het huren van betonmixers heeft zo zijn voordelen. Zo hoeft de gebruiker niet zelf te investeren en heeft hij altijd de beschikking over een modern wagenpark van hybride truckmixers. 

Mixer2Rent levert de betonmixers in overleg met de klant op locatie. Hof: “Met een volle tank en met duidelijke instructies voor de chauffeur, zodat die direct aan de slag kan. Daarnaast transporteren we in heel Nederland en zijn we altijd bereikbaar bij calamiteiten, schade of voor reparaties.”

Elektrisch aangedreven betontrailer van Mixer2Rent.

Emissieloos 

De elektrisch aangedreven betonmixers zijn zeer geschikt voor projecten die emissieloos moeten verlopen, zoals dus in sommige binnensteden of voor bedrijven die vooroplopen in duurzaamheid. Hof: “De vraag neemt de laatste jaren toe, met name voor overheidsaanbestedingen. Maar ook voor duurzaam gebouwde projecten zoals kantoren. Hier spelen we op in. Je ontkomt er niet aan dat we naar volledig emissieloze voertuigen gaan. Met deze betonmixers ben je meteen klaar voor de toekomst. Je verlaagt de uitstoot bij het bouwen. Daarnaast bespaar je er natuurlijk ook brandstof mee. En doordat er geen dieselmotor meer in zit, maakt hij ook bijna geen geluid meer. Dat verhoogt het comfort en de veiligheid op de bouwplaats. De chauffeurs ervaren dat als prettig.”

Flexibel bouwen zonder zelf te investeren.

Volledige ontzorging

Maar Mixer2Rent doet veel meer dan verhuren alleen. Hof: “Wij ontzorgen de betoncentrales en nemen alle zorgen weg. Daarnaast kunnen wij ook code 95-cursussen verzorgen, zodat de chauffeurs up-to-date blijven, de juiste certificaten kunnen halen en veilig met de mixers kunnen werken.” Zo’n cursus duurt meestal een dag. Iedereen met een vrachtwagenrijbewijs moet voldoen aan code 95 en daarvoor regelmatig herhalingscursussen volgen. Hof: “Wij verzorgen onder meer cursussen over veilig werken, zuinig rijden en omgaan met de tachograaf, met name voor chauffeurs die werken met elektrische betonmixers. Zo’n cursus heeft direct invloed op de dagelijkse gang van zaken voor de chauffeur, hij heeft er echt wat aan.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details