Platform over beton en staal in de bouw
Minder materiaalgebruik, minder werk, meer efficiëntie!
De W-FAZ PRO: het sterkste spreidanker.

Minder materiaalgebruik, minder werk, meer efficiëntie!

Met de W-FAZ PRO heeft Würth het sterkste spreidanker. Geen enkel ander spreidanker houdt meer vast per ankerpunt! Variabele verankeringsdieptes maken gericht gebruik van het draagvermogen mogelijk voor flexibel, economisch gebruik. De W-FAZ PRO behoort tot de nieuwste generatie spreidankers en heeft volgens een Europese technische beoordeling een van de hoogste trek- en afschuifbelastingen.

Minder materiaalgebruik, minder werk

Extra grote verankeringsdieptes verhogen de toch al zeer hoge belastingen per anker nog verder. Ideaal voor maximale belastingen, zelfs met minimale as- en randafstanden, omdat dit het mogelijk maakt hogere belastingen in het beton te brengen met bevestigingen dichtbij de randen en met een kleine hartafstand. Dit is vooral interessant bij het bevestigen van leuningen of stalen liggers.

Bevestigingen die onderhevig zijn aan dynamische belastingen kunnen worden uitgevoerd met een spreidanker.

Extra lage verankeringsdieptes versnellen het werkproces, vooral bij serie-installaties. De boorinspanning wordt geminimaliseerd en het wapeningsstaal wordt betrouwbaar vermeden. Tegelijkertijd kunnen de ankers veel sneller geïnstalleerd worden als de verankeringsdiepten ondiep zijn. Dit is een groot voordeel bij W- en E-installatie en gevelbouw. Maar ook bij het bevestigen van leuningen, balustrades en andere toepassingen kan de combinatie van hoge belastingswaarden en lage verankeringsdieptes de kosteneffectiviteit enorm verhogen.

Plaatsingsdiepte is vrij te selecteren

De plaatsingsdiepte kan volgens de goedkeuring vrij worden gekozen tussen een minimale en maximale waarde. Bij het dimensioneren van de bevestiging kan de benodigde verankeringsdiepte nauwkeurig worden bepaald en kan de geschikte ankerlengte worden gekozen. Bovendien maakt de variabele plaatsingsdiepte flexibele oplossingen mogelijk om hulpstukken te bevestigen met minder spreidankers.

Extra grote verankeringsdieptes of extra lage verankeringsdieptes.

De variabele plaatsingsdiepte loont niet alleen bij de maatvoering, maar ook bij het dagelijkse werk op de bouwplaats. Met slechts enkele afmetingen van de W-FAZ PRO kunnen meestal meerdere standaardtoepassingen met verschillende bevestigingsdiktes worden afgedekt. Dit vermindert de opslag- en voorraadkosten en het te transporteren montagemateriaal. Bovendien maakt de vrij te kiezen inbouwdiepte het mogelijk om schaalconstructietoleranties tot op de millimeter nauwkeurig te compenseren zonder een significante vermindering van het toelaatbare draagvermogen.

Minimale as- en randafstanden en optische assemblagecontrole

Vooral bevestigingen dichtbij de rand zijn onderhevig aan hoge spreidkrachten, die kunnen leiden tot het afspatten of afbreken van het beton. De W-FAZ PRO lost dit probleem op met behulp van variabele verankeringsdieptes en de innovatieve spreidclip. Op deze manier kunnen bevestigingen betrouwbaar worden uitgevoerd met minimale as- en randafstanden. Zelfs bij bijzonder dunne betonelementen zorgt het krachtige spreidanker voor een veilige bevestiging.

De rode dieptemarkering geeft de minimale plaatsingsdiepte aan.

Een rode plaatsingsdieptemarkering geeft de minimale plaatsingsdiepte aan. Men ziet meteen hoe diep het anker minimaal moet zijn. Dit vermindert het risico op misbruik.

W-FAZ PRO DYNAMIC

Het eerste spreidanker met een Europese technische classificatie voor vermoeiingsgerelateerde cyclische belasting is de W-FAZ PRO DYNAMIC! Dit betekent dat voor het eerst bevestigingen die onderhevig zijn aan dynamische belastingen kunnen worden uitgevoerd met een spreidanker dat zoals gebruikelijk eenvoudig is om mee te werken. De verwerking kan flexibel worden uitgevoerd in de voor- of doorsteekmontage. Kleine rand- en hartafstanden en de mogelijkheid tot verankering in betondelen vanaf een bouwdeeldikte van 90 mm openen een zeer breed toepassingsgebied. Daarnaast heeft de W-FAZ PRO dynamic de hoogste prestatiewaarden, zelfs onder statische en seismische invloeden en kan hij gebruikt worden onder invloed van brand. Naast het brede scala aan toepassingsmogelijkheden zorgt het snelle en eenvoudige montageproces van het spreidanker voor een nog grotere kosteneffectiviteit en maakt dit het ideale alternatief voor injectiesystemen of achter insnijdende ankers.

Aardbevingsbestendige constructie

Dit anker is uitermate geschikt voor versterkingen in gebieden met een verhoogd risico op aardbevingen dankzij de Europese technische beoordeling voor versterkingen met seismische belasting in de categorieën C1 (voor niet-dragende elementen) en C2 (voor dragende elementen). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details