Platform over beton en staal in de bouw
Modulaire werkbank voor efficiënte assemblage van prefab betonstaal
De modulaire werkbank van SKEW helpt de vakman om snel en efficiënt een kwalitatief hoogwaardig wapeningselement te assembleren.

Modulaire werkbank voor efficiënte assemblage van prefab betonstaal

Prefab betonfabrieken produceren dagelijks elementen in verschillende vormen en afmetingen. Dat vraagt telkens om een andere wapeningsconfiguratie, een proces dat zich moeilijk laat automatiseren. De modulaire werkbank van SKEW helpt de vakman om snel en efficiënt een kwalitatief hoogwaardig wapeningselement te assembleren. Een 100% Nederlands fabricaat dat vooral bekendheid geniet in het buitenland en binnenkort live te bewonderen is tijdens het BIBM-congres in Amsterdam.

De standaard SKEW JIG-opstellingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen om voor elke toepassing een specifieke oplossing te bieden.

“Betonstaal is een cruciaal onderdeel voor prefab betonfabrieken”, begint Bernd Worm van SKEW. “Betonfabrieken werken tot op de millimeter nauwkeurig en dat vereist eenzelfde hoge kwaliteit van het prefab betonstaal. Met onze modulaire werkbank, het zogenaamde SKEW JIG System, kunnen betonfabrieken voortaan zelf de wapening assembleren. Het is in feite een modulair malsysteem zonder vaste configuratie en in dat opzicht vergelijkbaar met Meccano. Onderdelen zijn uitwisselbaar om telkens weer de juiste wapeningsconfiguratie te kunnen assembleren, waarbij een hoge kwaliteit is gegarandeerd.”

Oneindig uitbreidbaar

De standaard SKEW JIG-opstellingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen om voor elke toepassing een specifieke oplossing te bieden. “Elementen worden steeds groter, kolommen steeds hoger en balken steeds langer. Ons JIG-systeem is dan ook oneindig uitbreidbaar in standaard secties van 120 cm”, zegt Worm. “Recent hebben we een implementatie gedaan in het Verenigd Koninkrijk van vier opstellingen van meer dan 30 meter lang. Sowieso zijn we veel actief in het buitenland. Het systeem is nu als zodanig twaalf jaar op de markt en wereldwijd geïmplementeerd in meer dan 45 landen, waar gereedschappen en goede arbeidsvoorwaarden belangrijk gevonden worden. Iedereen is gebaat bij goed gereedschap en goede hulpmiddelen.” 

Het JIG-systeem is oneindig uitbreidbaar in standaard secties van 120 cm.

Het JIG-systeem van SKEW is wereldwijd uniek. “Wij zijn de enige partij die betonstaalverwerkers of prefab betonfabrieken een hulpmiddel biedt om handmatig kwalitatief hoogwaardige elementen te maken, ook door minder geschoolde mensen”, stelt Worm. “Vlechters worden steeds schaarser en er zijn steeds meer mensen die dit werk slechts tijdelijk doen. Dergelijke hulpmiddelen zijn dan cruciaal om een hoge kwaliteit te waarborgen.” 

BIBM-congres 

Op het komende BIBM-congres in Amsterdam, van 27 t/m 29 september, geeft SKEW acte de présence. BIBM is de stem van de prefab betonindustrie op Europees niveau. Net als voorgaande jaren gaat het congres vergezeld van een uitgebreide beurs van de toeleveringsindustrie. Met meer dan 80 exposanten, fabrikanten van machines en apparatuur en van onderdelen en materialen voor de vervaardiging van prefab betonwaren. Worm: “Onze systemen sluiten naadloos aan op de verschillende bedrijven uit de prefab betonindustrie die zich daar presenteren. We gaan graag in gesprek met bezoekers over de uitdagingen die zij ervaren met betrekking tot betonstaalassemblage. Aan de hand van een kleine demoversie van ons JIG-systeem laten we zien hoe je een wapeningsconfiguratie op een efficiënte en gestructureerde manier kunt assembleren. Alvast tot ziens op de beurs!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details