01:46
04-05-2018

Multidisciplinaire vloerenexpertise resulteert in uniek totaalpakket

Het produceren van monoliet afgewerkte betonvloeren is de specialiteit van Van Berlo Bedrijfsvloeren. Het Veghelse bedrijf gaat echter verder dan het storten en vlinderen van een breed vloerenspectrum alléén. Ook in het voortraject biedt de vloerenspecialist opdrachtgevers welkome toegevoegde waarden. Daarvoor tekenen Van Berlo Engineering, Van Berlo Systeemfunderingen en Van Berlo Funderingstechnieken, de andere drie binnen de bedrijfsmuren actieve afdelingen. Het resultaat is een totaalpakket waarvan uiteenlopende opdrachtgevers in Nederland én daarbuiten de vruchten plukken.

Of je nu praat over een bedrijfsvloer van 10 of 100.000 vierkante meter, Van Berlo Bedrijfsvloeren is thuis in elke maat. Het bedrijf staat al zo’n veertig jaar voor kwalitatief hoogwaardige en duurzame vloeroplossingen: op staal, op palen, voegloos, met staalvezel versterkt of traditioneel gewapend. Vlak, supervlak of vloeistofdicht. Toegepast voor distributiecentra, magazijnen, garages, winkels, parkeergarages, erfverhardingen en nog veel meer. De specialisten van Van Berlo zijn letterlijk van vele markten thuis. Een status die inmiddels in Nederland heeft geresulteerd in een marktleidende positie. “Met onze monoliet afgewerkte betonvloeren bedienen we een brede groep klanten op maat”, zegt commercieel directeur Glenn Verhoef. “Zo doen onder meer aannemers, architectenbureaus en grote transportbedrijven een beroep op onze ruime kennis en kunde. Zeker de laatste jaren is het verzorgen van vloeren binnen distributiecentra ons ding geworden. We gaan voor kleine oppervlakken, maar zeker voor de grote. Op dat gebied zijn we echt sterk en hebben we alles paraat om de klant te voorzien van een deugdelijke en kostenefficiënte oplossing die past bij het geformuleerde wensen- en eisenpakket.”


Heistelling Van Berlo Funderingstechnieken.

Onderbouw
In zee gaan met Van Berlo is niet alleen kiezen voor de beste vloeroplossing. Ook in het voortraject biedt het bedrijf een ongekende meerwaarde. “Het leggen van een monoliet afgewerkte betonvloer vormt de basis van al onze oplossingen”, aldus Verhoef. “Maar via drie andere disciplines bewijzen we ook qua onderbouw onze kracht. Van Berlo Engineering ontwerpt, berekent en tekent onderbouwconstructies. Daardoor zijn we in staat om continu op zoek te gaan naar een optimalisatie van een vaak door een derde gemaakt ontwerp: in uitvoering én kosten. In bijna alle gevallen maken we een ontwerp dat aanzienlijk voordeliger is. Besparingen van enkele honderdduizenden euro’s is geen zeldzaamheid.”

Vanuit Van Berlo Funderingstechnieken en Van Berlo Systeemfunderingen wordt letterlijk de basis gelegd voor alles wat zich onder de vloer bevindt. Waar de eerste tak zich richt op het plaatsen van funderingspalen en Mini Vibropalen, focust de andere discipline op het aanbrengen van onder meer funderingen, laadkuilconstructies, laaddocks en ankers. “De bundeling van expertise leidt niet alleen tot een grotere flexibiliteit tijdens het leggen van de betonconstructie”, meent Verhoef. “We nemen de klant tegelijk alle zorgen uit handen.”    


Magazijn voorzien van een VB Exa® Supervlakke betonvloer.

Tekst: Chris Elbers     Beeld: Van Berlo Bedrijfsvloeren


Meerwaarde in de praktijk
Distributiecentrum Appelweg Moerdijk (28.000 m2) onderstreept hoe de multidisciplinaire benadering van Van Berlo tot een optimaal resultaat leidt. Behalve de vloer van de hal verzorgde het bedrijf de complete funderingsconstructie van het DC. “Door vroegtijdig mee te denken, strak te plannen en alle disciplines in te brengen, hebben we een oplossing bedacht die tot in detail aan de eisen van de opdrachtgever voldoet”, aldus Verhoef.


Bewerking van een VB Exa® Supervlakke betonvloer met Super Screed.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Over Van Berlo | Experts in funderingen en bedrijfsvloeren

beton en staalbouw partners