Volautomatisch produceren, nu ook in Nederland?
01:17
28-09-2018

Nationale Staalbouwdag 2018 | Volautomatisch produceren, nu ook in Nederland?

Volautomatisch produceren van Nederland tot down under

APS Europe heeft op dit moment groot succes in Australië, dankzij de levering van volautomatische boor-/zaagstraten en pons-/knipinstallaties. Dankzij een volledige automatisering is het mogelijk dat slechts één bediener de productie van meerdere installaties verzorgt. Deze aanpak resulteert in een grote besparing in onder meer personeelskosten.

Volautomatisch produceren, nu ook in Nederland?Volledig geautomatiseerde Beam-Line RDS615 /RS 800.

Lange ervaring
APS Europe ontwikkelt de nieuwe generatie profiel-staal bewerkingsmachines sinds 2015. De knowhow die in het bedrijf aanwezig is, dateert echter van veel langer terug. Directeur/eigenaar Rob Rehorst werkte al in 1986 bij de voorloper van APS Europe, APS Nederland. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de wereldwijde bestellingen van de APS boor-/zaagstraten en pons-/knipinstallaties. De nieuw ontwikkelde
machines zijn in technisch opzicht dan ook sterk vernieuwend en op vele punten verbeterd ten opzichte van de oude generatie APS machines.

Volautomatisch produceren, nu ook in Nederland?RPS503 met RFS 11 storage system en Bin sorteercentrum.

Productiesnelheid
De nieuwste generatie machines biedt ongekend hoge positioneer­snelheden, meer bewerkingsmogelijkheden zoals hardmetaal boren/tappen/frezen/soevereinen en scribbing, material handling met een volautomatisch strippenmagazijn en/of dwarstransporten, het volautomatisch scheiden en afvoeren van afval en producten via dwarstransporten en/of sorteersystemen (BIN-System),
overzichtelijke materiaalvoorraden en nooit meer zoeken naar de geproduceerde producten!

Volautomatisch produceren, nu ook in Nederland?Atex Steel Moolap, Australië.

Software
Daarnaast bieden de machines een zeer eenvoudige bediening, softwarekoppelingen met tekenprogramma’s/ERP en SAB-systemen, Windows (Multi-Pro) software met tijdregistratie op bewerkingsniveau en direct inzicht in de productie-voortgang, gereed voor productie, in productie en gereedmeldingen. Productieresultaten worden geregistreerd per bediener. Daarnaast bieden de systemen automatische meldingen ten behoeve van onderhoudsintervallen, een geïntegreerde werkvoorbereidingsmodule, koppelingen met bestaande werkvoorbereidingsprogramma’s en een geavanceerd optimalisatieprogramma voor het automatisch nesten van één of meerdere projecten, uitdraaien van bestelbonnen en picklisten. En ook een eigen mobile app voor onder meer het doorgeven van productie-stilstand, zaaglijsten, picklisten, uren-registratie en berichten-service voor machine-bediener zijn geen enkel probleem.

Activiteiten
Door een groeiend dealernetwerk is Australië op dit moment één van de grootste afzetmarkten van APS Europe, naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Door de verwachtte groei zullen onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië spoedig volgen. Daarnaast zijn contacten gelegd met dealers in Japan, Taiwan, China en Amerika. Hierdoor zal APS Europe in enkele jaren uitgroeien tot een grote speler in de wereld van de staalbouw.     

Tekst en beeld | APS Europe
Uitgelichte afbeelding: 
APS Boor / RD-615.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

BetonhuisAmsterdam Werf Royal Van Lent Shipyard