Platform over beton en staal in de bouw
NEN organiseert informatiemiddag over staal

NEN organiseert informatiemiddag over staal

Op donderdag 16 mei 2019 organiseert NEN een informatiemiddag over de herstructurering van de Europese normalisatie in de staalsector. Tijdens deze informatiemiddag wordt er gepraat over de aanleiding en doel van de herstructurering van de Europese normalisatie in de staalsector.

Na jarenlange discussie over het voortbestaan van ECISS (European Committee for Iron and Steel Standardization) is besloten om ECISS en twaalf Technische Commissies onder te brengen bij een nieuw op te richten CEN/TC 459 ‘ECISS – European Committee for Iron and Steel Standardization’. Deze nieuwe CEN/TC 459 heeft twaalf Subcommittees opgericht. Dit zijn de voormalige Technische Commissies van ECISS.

Doel herstructurering in Europa
In het kort gaat het om een betere transparantie van het traject voor Europese normontwikkeling en een veel strakkere termijn voor de ontwikkeling van Europese normen. CEN heeft een goed georganiseerd bureau en diverse hulpmiddelen om het driejarige traject van Europese normontwikkeling te begeleiden en te monitoren.

Doel herstructurering in de Nederlandse Staalsector
In het verleden hebben veel bedrijven actief bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende Europese normen. Dit gebeurt via de inbreng van leden in een nationale normcommissie. Bij NEN zijn veel nationale normcommissies opgericht voor verschillende onderwerpen in het gevarieerde werkgebied van staal. In de afgelopen jaren nam de activiteit af voor het ontwikkelen van Europese normen. NEN heeft besloten om alle nationale commissies samen te voegen in één nieuwe nationale normcommissie ‘Staal – productie en toepassing’ en hierdoor nieuw enthousiasme, focus en onderlinge betrokkenheid te brengen voor de onderwerpen van de twaalf voormalige ECISS Technische Commissies.

Verwachting
NEN verwacht met deze nieuwe aanpak te komen tot een sterker draagvlak, een grotere betrokkenheid, meer uitwisseling van kennis (over inhoud en proces) en een duidelijkere visie. Ook kan er meer NL invloed uitgeoefend worden op de inhoud van de Europese normen voor de staalsector.

Voor wie?
Deze eerste staalnetwerkmiddag organiseert NEN voor alle mensen die de Europese normen gebruiken in de staalsector. Het gaat om de hele keten van producent tot handelaar voor o.a. damwanden en automotive sector.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden voor de informatiemiddag kan via NEN Evenementen. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Wiene Fokkinga, consultant NEN Industrie & Veiligheid, telefoon 015 2 690 322 of e-mail iv@nen.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details