Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwbouw Airios te Veldhoven

Nieuwbouw Airios te Veldhoven

Aan de A2 tussen Eindhoven en Veldhoven staat het nieuwe duurzame kantoorpand van Airios (voorheen Honeywell). Het gebouw van de HVAC-specialist is uiteraard voorzien van state-of-the-art installatietechniek, heeft als eerste kantoor in Veldhoven geen gasaansluiting en is energieneutraal.

 

De bijzondere hoofddraagconstructie is samengesteld uit stalen kolommen en uitkragende gelamineerde liggers van (maximaal) 800 mm hoog. Hierop zijn, door JG Staalplaatbetonvloeren bv, Comflor100 vloeren aangebracht die binnen het gebouw aan de onderzijde in het zicht zijn gebleven. Dit zorgt voor een prachtig lijnenspel met dieptewerking, dat vooral in het atrium mooi tot zijn recht komt.

De stalen vloerplaten zijn op de houten constructie geschroefd, waarbij de platen onderling van onderaf met schroeven aan elkaar zijn gemonteerd. In de betonnen deklaag is vloerverwarming opgenomen, ook op de dakvloer. De vloerverwarming ligt op een extra gegalvaniseerd kruisnet en daarop ligt weer de hoofdwapening van de dekvloer. Het vloerpakket en de gelamineerde liggers hebben een brandwerendheid van 60 minuten.

 

De gecompliceerdheid lag met name in de overstekken buiten de gevellijn. Daarvoor is in overleg met aannemer en constructeur een stempelconstructie gemaakt met een plateau waarop de onder meer de randkist is vastgezet. Buiten zijn de plafonds afgewerkt met houten betimmering.

Lees meer over de bedrijfstuin van Airios

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details