Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwbouw Bras Elektrotechniek, Oss: ‘Voor één keer de rollen omgedraaid’
In totaal omvat de nieuwbouw circa 3.000 vierkante meter bedrijfshal en kantoren op bedrijventerrein Zeeheld in Oss.

Nieuwbouw Bras Elektrotechniek, Oss: ‘Voor één keer de rollen omgedraaid’

Een focus op kennis, kunde en kwaliteit. Maar ook: lange termijn partnerships met opdrachtgevers, leveranciers én ketenpartners. Volgens deze missie ontwerpt en bouwt ASK Romein al bijna 20 jaar bedrijfsgebouwen, datacenters, distributiecentra, parkeergarages en opslagloodsen voor een keur aan (inter)nationale opdrachtgevers. “Eén van onze vaste onderaannemers is Bras Elektrotechniek, waarmee we door het hele land projecten uitvoeren. Bijvoorbeeld in distributiecentra”, vertelt Marcel Michielsen, Algemeen Directeur van ASK Romein Bouw. “De relatie en het vertrouwen dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, maar ook de groei die de E-installateur doormaakt, hebben recent geleid tot een bijzonder nieuw referentieproject: de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bedrijfspand van Bras Elektrotechniek in Oss, waarbij onze rollen voor één keer zijn omgedraaid.”

“Vanaf de ontwerp- en uitvoeringstekeningen en het indienen van de bouwvergunning tot en met de grondwerkzaamheden, fundering, gebouwriolering, staalconstructie, complete gebouwschil, dakbedekking en hemelwaterafvoeren: ook dit project hadden we van A tot Z in eigen hand”, vertelt Michielsen. “In totaal omvat de nieuwbouw circa 3.000 vierkante meter bedrijfshal en kantoren op bedrijventerrein Zeeheld in Oss. Begin juli hebben wij onze werkzaamheden opgeleverd aan Bras Elektrotechniek, dat in eigen beheer de verdere inrichtingswerkzaamheden, terreininrichting en installatietechnieken verzorgt.”

Voor de gevelafwerking is gekozen voor antracietgrijze sandwichpanelen.

Uniek en transparant gebouwontwerp

“Bras Elektrotechniek hecht veel waarde aan een duurzaam gebouw, waarin medewerkers én bezoekers zich welkom voelen”, vertelt Tom Kropf, Commercieel Directeur Bouw bij ASK Romein Bouw. “Dit vertaalde zich in een uniek en transparant ontwerp, dat hoog scoort op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Bovendien wordt de jarenlange expertise van de E-installateur tot in detail doorgevoerd. Elektrotechnische installaties blijven overal in het zicht. Bijvoorbeeld dankzij de toevoeging van glazen meterkastdeuren. Ook is het dak eenvoudig toegankelijk gemaakt, zodat belangstellenden onder andere de PV-installatie kunnen bekijken. Op de eerste verdieping is een buitenterras ingericht, die in directe verbinding staat met de kantine en waar medewerkers even hun rust kunnen pakken tijdens een hectische werkdag.”

Beste en meest efficiënte indeling

“In de ontwerpfase hebben we regelmatige afstemmingsoverleggen gevoerd met Bras Elektrotechniek, om tot de beste en meest efficiënte indeling van het bedrijfspand te komen”, aldus Kropf. “Op de begane grond komen medewerkers met hun werkbussen aan om materialen te laden en lossen. Bovendien zijn hier de technische ruimte, werkplaats, magazijnruimtes en kantoren voor de administratie ingericht. Bijzonder is de toevoeging van een grote praktijk-/opleidingscentrum van 161 vierkante meter, waar nieuwe elektrotechnisch installateurs de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. De overige kantoren en kantine zijn op de eerste verdieping voorzien.” 

Aan de voorzijde van het gebouw is een overstek gecreëerd, die wordt gedragen door imposante stalen V-kolommen, vertelt hij. “Voor de gevelafwerking is gekozen voor antracietgrijze sandwichpanelen, die het pand een hoogwaardige uitstraling geven én perfect aansluiten bij de huisstijlkleur van Bras Elektrotechniek.” 

Ing. Peter Bras, directeur bij Bras Elektrotechniek, is zeer content met het eindresultaat. “Bij deze wil ik het hele team van ASK Romein Bouw bedanken voor de samenwerking en het realiseren van ons nieuwe bedrijfspand”, vertelt hij. “Van samen werken naar samenwerken.”

Over ASK Romein

ASK Romein is een bedrijvengroep met vestigingen in België en Nederland en een internationale afzetmarkt. “Vanuit onze vestigingen in Roosendaal, Katwijk, Sluiskil en Malle (BE) en met eigen projectteams voor verkoop, ontwerp, engineering, productie en uitvoering werken we bouwprojecten uit van A tot Z”, aldus Michielsen. “In onze vestigingen in Vlissingen en Middelburg produceren we bovendien hoogwaardige staalconstructies, die dankzij de ligging aan open water zeer groot van afmeting kunnen zijn. Waar nodig versterken onze zusterbedrijven elkaar. Om optimaal invulling te geven aan klanteisen en -wensen, schuiven onze specialisten graag zo vroeg mogelijk in het traject aan tafel. Een aanpak die ook in Oss heeft geleid tot een hoogwaardig opleverresultaat én een zeer tevreden opdrachtgever.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details