Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe betonCentrale met doordacht design springt meteen in het oog

Nieuwe betonCentrale met doordacht design springt meteen in het oog

Innovatieve telg tijdens wereldpremière aan de professional voorgesteld

De efficiënte productie van hoogwaardig beton is één van de belangrijkste aspecten voor een vlotte en economische realisatie van eender bouwwerf. De supermobiele EUROMIX®-reeks is SBM al meer dan 20 jaar de onbetwiste marktleider en pionier op het vlak van supermobiele centrales. Op de laatste editie van de vakbeurs Bauma stelde de specialist in wereldpremière een nieuwe telg binnen de familie voor.  Die sprong meteen in het oog. De SBM EUROMIX® 3300 SPACE bouwt verder op de bestaande kenmerken van de succesvolle reeks en combineert de geavanceerde techniek met een ergonomisch geoptimaliseerde bediening in een modern design.

Het woord ‘supermobiel‘ mag bij de EUROMIX®-serie echt letterlijk genomen worden. Aangezien alle producten bij SBM ontwikkeld worden om te voldoen aan de strenge eisen van de gebruiker, ligt de focus op een snel transport, snelle opbouw in 480 minuten en een gebruiksklare betonmassa tussen verschillende locaties. Uitgerust met 3-assige onderstellen zijn de gebruiksklare en voor transport geoptimaliseerde modules tegelijk zelfdragende trailers en onafhankelijke componenten, die via de openbare weg getransporteerd kunnen worden. Dit kenmerk maakt de serie sowieso al uniek ten opzichte van andere gelijkaardige systemen en de combinatie met de geavanceerde en betrouwbare mengtechniek is voor veel geïnteresseerden doorslaggevend. Door continu te investeren in de verdere ontwikkeling van de succesvolle combinatie van een compacte opbouw en een krachtige techniek is SBM erin geslaagd om van het EUROMIX®-systeem de leider in zijn klasse te maken.

Een comfortabelere bediening voor nog betere prestaties

Om de performante centrale nog efficiënter te kunnen gebruiken, werd de succesvolle techniek in een nieuw kleedje gestoken. De supermobiele SBM EUROMIX® 3300 SPACE combineert geavanceerde techniek en modulaire flexibiliteit in een design met ongekend veel ruimte. Het toevoegsel ‘SPACE’ heeft hier echt wel een betekenis en wel in meerdere opzichten. Het moderne design wordt binnenin verdergezet onder het motto ‘de vorm vloeit voort uit de functie’. Zo zijn de ontwikkelaars erin geslaagd om het bestaande design met zinvolle ingrepen sterk te verbeteren, zonder noemenswaardige verschillen in afmetingen en gewicht. Toch zijn de ontwikkelingen indrukwekkend. “In vergelijking met andere systemen biedt deze nieuwe betoncentrale het dubbele aan ruimte om te mengen en zelfs 200% meer oppervlakte om te lopen of te staan voor service en onderhoud”, zegt DI Erwin Schneller, zaakvoerder van de SBM Mineral Processing GmbH.

sbm-euromix-kopieren

Het woord ‘supermobiel‘ mag bij de EUROMIX®-serie letterlijk genomen worden. De focus ligt op een snel transport van beton tussen verschillende locaties en een opbouwtijd van slechts 480 minuten.

 

Synergieën perfect geïmplementeerd

Bij de ontwikkeling van deze innovatieve geoptimaliseerde centrale wilde SBM de synergie-effecten zo volledig mogelijk implementeren. Ze zijn daar ook in geslaagd. Door het nieuwe ‘SPACE’-design maakt de betoncentrale bijvoorbeeld 15% minder geluid tijdens het functioneren. “Door een betere benutting van de beschikbare ruimte kan de betoncentrale volledig geïsoleerd worden, zodat er ook in de koudere wintermaanden geen problemen optreden. Zo kunnen we onze klanten een optimale levering van beton garanderen bij een temperatuur tussen -25 en 40 graden”, geeft Schneller aan. “We hebben ook de doseertechniek volledig herwerkt en maken gebruik van de nieuwste motoren, waardoor de centrale 15% minder energie verbruikt. Optioneel is zelfs een reductie tot 25% mogelijk. Op die manier willen we ook onze rol als pionier op het vlak van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid kracht bijzetten.” Ook het plug-and-play-principe, dat er bij de bestaande betoncentrales uit de reeks voor zorgt dat ze binnen 480 minuten opgebouwd kunnen worden, blijft bij deze nieuwe EUROMIX® 3300 SPACE behouden.

Één van de highlights op de vakbeurs bauma

De nieuwe EUROMIX® 3300 SPACE biedt de gebruiker alle voordelen van de EUROMIX®-reeks, die al meer dan 20 jaar bekend staat als een trendsetter op het vlak van supermobiele betoncentrales. Daartoe behoort ook de levensduur van de machine. “De allereerste EUROMIX® wordt vandaag nog altijd gebruikt, ergens in de buurt van Moskou”, sluit Schneller af. “De nieuwe EUROMIX® 3300 SPACE was één van de trekpleisters op de Bauma. Daar konden de bezoekers voor het eerst kennismaken met onze nieuwe betoncentrale en ontdekken hoe het nieuwe design voor ongekend veel ruimte zorgt: aan de buitenzijde, maar ook binnenin.”     

Voor vragen over SBM in Nederland kunt u contact opnemen met Jager Meng- en Recyclingtechniek: info@jager-mrt.nl of +31 341 42 45 33

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details