Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe brochure monolietvloeren van Betonhuis Betonmortel

Nieuwe brochure monolietvloeren van Betonhuis Betonmortel

De sector Betonmortel van Betonhuis komt met een nieuwe brochure over monolietvloeren. Alle kennis over het voorbereiden, verwerken en uitvoeren van deze vloeren staat in één uitgave, die wordt ondersteund door twee digitale animaties.

Een monolietvloer is een betonvloer met een speciale, monolithische afwerking. Door deze afwerking ontstaat een glad en hard oppervlak. Er hoeft geen afwerklaag of dekvloer te worden toegepast en de betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één geheel. Het beton gaat zo lang mee, kan zwaar belast worden en is eenvoudig schoon te maken. Wilfred Oosterling, adviseur Bouwtechnologie bij Betonhuis: “Met beton wordt duurzaam en efficiënt gebouwd. Het onderscheidt zich door voortdurende innovatie. Deze innovatie is te danken aan de jarenlange kennis die de aangesloten betonmortelcentrales hebben opgebouwd. Voor een lange levensduur en hoge kwaliteit is kennis en vakmanschap op de bouwplaats een voorwaarde. Daarom hebben wij de brochure volledig geactualiseerd.”

Brochure voor werkvoorbereiding, uitvoering en onderwijs

De brochure is vooral bedoeld voor werkvoorbereiders, stortploegen van vloerenbedrijven en uitvoerders. Daarnaast is de brochure ontwikkeld voor het onderwijs. Oosterling stelt dat er de komende jaren 60.000 mensen nodig zijn in de gehele bouw. Via vele opleidingstrajecten vult de bouw deze arbeidsplaatsen op. “Bijna driekwart van de totale massa in de bouw is beton. Het is daarom zo belangrijk actuele kennis te verspreiden bij de opleiders en mensen enthousiast te maken voor het materiaal en de juiste verwerking daarvan.”

Inhoud brochure

In de gids komen de onderwerpen levensduur, circulariteit en duurzaamheid van gestorte monolietvloeren aan bod. Maar ook het bestellen, transporteren en verwerken van beton staat beschreven. De brochure geeft indicaties voor ontwerp- en duurzame materiaalkeuzes. De kennis van de Branchevergeniging Betonpomp Bedrijven is ook toegevoegd. Oosterling: “Veel praktische informatie over betonstorten is niet of zeer versnipperd beschikbaar voor kleine en middelgrote aannemers in de B&U- en GWW-sector. We zien dat bij de opdrachtgevers de vraag naar duurzaam circulair materiaalgebruik toeneemt. Onze aangesloten bedrijven kunnen daarin veel betekenen.”

Monolietvloeren op betonhuis.nl

Exemplaren kunnen kosteloos worden aangevraagd bij Betonhuis ([email protected]) of bij een betonmortelcentrale aangesloten bij Betonhuis. Op betonhuis.nl/monolietvloer is de brochure gratis te downloaden en staan de twee ondersteunende animaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details