Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe directeur Roland Kastner: “Doka verbreedt portfolio en versterkt positie in Nederland”

Nieuwe directeur Roland Kastner: “Doka verbreedt portfolio en versterkt positie in Nederland”

Met de komst van de nieuwe algemeen directeur Roland Kastner zet Doka Nederland een volgende stap in haar ontwikkeling. Een omvangrijker portfolio, verdere digitalisering en de positionering van klanten als middelpunt van het bedrijf vormen hiervoor de pijlers.

Een gesprek met de nieuwe algemeen directeur staat in het teken van nuchterheid. In die zin past de Oostenrijkse manager uitstekend in het Nederlandse klimaat. Met eerdere functies waarin hij onder meer verantwoordelijk was voor Latijns-Amerika, Frankrijk en Noord-, Zuid- en West-Europa heeft Roland Kastner een uitgesproken internationale achtergrond. In Nederland wordt zijn rol operationeler met de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse Doka-vestiging. Een bedrijfsonderdeel dat hij – in navolging van zijn voorganger Hennie Roebroeks – samen met zijn team medewerkers eersteklas customer service wil laten bieden.

Klant als middelpunt
Aan de voorgenomen groei van Doka Nederland ligt een hecht team medewerkers als basis. “Ik zie het als een belangrijke taak om het team te versterken. Hoe sterker het team is, hoe beter wij onze taken kunnen uitvoeren en hoe meer de klant daarvan profiteert.” En één van die taken is groei. Groei die bereikt moet worden door een open en proactieve opstelling naar de markt. “Daarbij staat de klant nadrukkelijk in het middelpunt van alles wat we doen”, aldus Roland Kastner. “De klanttevredenheid die uit recente onderzoeken blijkt, willen we niet alleen behouden maar waar mogelijk naar een nog hoger niveau brengen.”

Marktverbreding en -verdieping
Die klanttevredenheid gaat gepaard met successen die de afgelopen jaren in een groot aantal Nederlandse hoogbouwprojecten werden geboekt. Een succesformule die nu ook naar andere markten wordt vertaald. “Zo willen we ons nadrukkelijker profileren in de infrastructuurmarkt”, aldus Roland Kastner. “Daarnaast gaan we ook in de woningbouw ons fundament verbreden. De oplossingen die wij bieden, lenen zich uitstekend voor de bouw van bijvoorbeeld appartementen complexen.”

Om nieuwe markten te kunnen veroveren en de basis van het bedrijf verder te verbreden, zullen in de loop van dit jaar ook nieuwe producten en systemen op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Het DokaTruss systeem is daar één van. Dit nieuwe tafelsysteem zorgt voor een aanzienlijke versnelling van het bouwproces. Ook het Framax Xlife Plus zal in Nederland het licht gaan zien. Deze uitbreiding op de bestaande Framax Xlife-bekisting biedt bekistingspanelen met verankeringspunten die aan de binnenzijde liggen. Daarmee kan snel en betrouwbaar tegemoet worden gekomen aan eisen ten aanzien van het ankerraster en voegenpatroon.

Innovaties in digitalisering
Doka Nederland zet verder krachtig in op digitalisering. Roland Kastner: “De digitalisering van de bouw is een veelbesproken onderwerp. Een onderwerp waar Doka zich sterk voor maakt. En inmiddels hebben we tal van voorbeelden die aantonen dat digitale ontwikkelingen de processen in de bouw transparanter, beter of efficiënter maken. Neem Concremote, BIM, speciale planningssoftware voor betonbouw of onze webshop.” Deze laatste is het digitale klantenportaal en de schakel naar de Doka-wereld; een tijd- en kostenbesparend tool waarmee klanten altijd beschikken over actuele projectdata. “En die digitaliseringstrend zal zich bij ons blijven door ontwikkelen. Tijdens de komende Bauma zullen we daar de nodige voorbeelden van laten zien.”

Samen met het bestaande online klantenportal myDoka legt het bedrijf zo een directe connectie met klanten. Via smartphone, tablet of PC hebben zij rechtstreeks toegang tot alle cruciale projectdata. Een connectie waar beide partijen van profiteren. Datzelfde geldt overigens ook voor het nieuwe logistieke centrum dat Doka in 2019 zal realiseren. “Daarmee zullen we nog beter en nog sneller op klantvragen en -wensen kunnen inspelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details