01:34
08-05-2018

Nieuwe duurzame coatings: méér met minder

Het bieden van een kosteneffectieve en duurzame bescherming van stalen objecten gaat prima samen met de volste aandacht voor het milieu. Dáárvan levert het in 1982 opgerichte Baril Coatings al vele jaren het bewijs. Gestart in een schuur te Moerkapelle heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een internationaal actieve ontwikkelaar en producent van een breed palet hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven. Via de introductie van twee nieuwe productlijnen vervolgt Baril Coatings de groen getinte koers. “Het is onze ambitie om méér te bereiken met minder”, zegt salesmanager Hans Jansen. “Met SteelKote en DualCure krijgt dat streven wederom een nieuwe dimensie.”

Vorig jaar vierde Baril Coatings haar 35-jarig bestaan met de lancering van twee nieuwe productlijnen. Met de introductie van de binnen de staalbouw en industrie toepasbare SteelKote- en DualCure-productlijnen geeft het bedrijf andermaal het signaal af volop oog te hebben voor de wereld waarin we leven en werken. “We willen onze klanten behulpzaam zijn bij het duurzaam beschermen van hun objecten en daarmee hun global foorprint verkleinen”, aldus Jansen. “In dat kader is het terugdringen van gevaarlijke stoffen één van onze belangrijkste duurzaamheidsdoelen. Met deze twee noviteiten maken we wat dat betreft wederom een mooie stap vooruit. De introductie van SteelKote en DualCure staat niet alleen voor het bieden van een beter en duurzamer alternatief voor Unibar, Polycoat, Poluran, Hybrid en DCC, ook nemen we definitief afscheid van loodhoudende pigmenten in onze verven en coatings.”


Salesmanager Hans Jansen in de fabriek van Baril Coatings in ‘s-Hertogenbosch. (Beeld: Marjo van de Peppel-Kooi)

Extreem corrosiewerend
SteelKote en DualCure betreffen beide thin-film-technologieën en leveren gebruikers onder de streep fikse besparingen op. Mét behoud van prestatie. “De SteelKote-coatings zijn zeer dicht van structuur en daardoor vrijwel ondoordringbaar en chemisch resistent”, vervolgt Jansen. “Dat maakt ze prima geschikt voor immersie in bodem en zoet, zout en brak water.” SteelKote biedt een extreme corrosiewering in alle atmosferische omstandigheden (volgens ISO 12944, red). De coatings zijn uitermate slijtvast en garanderen in elke corrosieklasse de perfecte bescherming. “Verder zorgt de techniek van SteelKote ervoor dat dit – in vergelijking met conventionele coatings – gedaan kan worden met een significant kleinere laagdikte”, aldus Jansen.

Levenslang beschermd
Kiezen voor DualCure is kiezen voor een levenslange bescherming. De dunnelaagtechnologie resulteert in een ongekende slijtvastheid, een sterke hechting en een blijvende flexibiliteit. “Met twee lagen DualCure van samen 200 μm is de ondergrond zeker 25 jaar beschermd in bijvoorbeeld een C5-omgeving”, onderstreept Jansen het robuuste karakter van het product. “Daarnaast leidt een toepassing van DualCure direct tot een sterke reductie van de CO2– en VOS-uitstoot. Vanwege de zeer snelle droging wordt het productieproces versneld, is minder inzet van personeel nodig en wordt het aantal logistieke handelingen danig gereduceerd.”     


DualCure toepassing op portalen van Rijkswaterstaat.

Tekst: Chris Elbers    Beeld: Baril Coatings
uitgelichte foto boven: Coating van een staalconstructie in SteelKote bij busterminal Amsterdam ‘t IJ.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

TSC Silos