Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe menginstallatie voor betonspecialist Lithonplus

Nieuwe menginstallatie voor betonspecialist Lithonplus

Als een firma verder wil evolueren, zijn werking wil moderniseren of zijn mogelijkheden wil uitbreiden, moeten er ook investeringen gedaan worden. Daar is men zich bij Lithonplus van bewust. Daarom installeerde de specialist in kwalitatieve betonproducten in het voorjaar van 2019 een nieuwe hoogwaardige turbinemixer van TEKA in zijn productiefaciliteit in Stassfurt. Deze installatie wordt gebruikt voor de productie van hoeksteunen en bakstenen uit gemakkelijk verdichtend beton.

Voor Lithonplus staat beton synoniem voor een bijna grenzeloze ontwerpvrijheid. De firma met 17 productiefaciliteiten in heel Duitsland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van betonproducten met een hoge kwaliteit. Om in Stassfurt meer speciale betonelementen te kunnen produceren, investeerde de directie in een nieuwe menginstallatie. “Onze bestaande installatie beperkte onze mogelijkheden en daarom gingen we eind 2017 met een projectteam van 4 personen op zoek naar een partner, die een oplossing kon bieden die voldeed aan onze hoge vereisten”, zegt Frank Leonhardt, technisch verantwoordelijke voor de vestigingen in Oost-Duitsland. “We vergeleken de verschillende systemen op de markt en hebben uiteindelijk potentiële partners benaderd met onze eisen, tekeningen en foto’s van de productiehal en installatie. Zo kwamen we uit bij TEKA Maschinenbau GmbH; één van de voornaamste producenten van hoogwaardige mixers en menginstallaties voor de bouwstoffenindustrie.” TEKA voert alles in eigen beheer uit: van het technisch advies voor de aankoop tot aan de ingebruikname door de operatoren op de werkvloer van de klant. In 2018 maakte de specialist voor Lithonplus een offerte voor een hoogwaardige THT 1500 turbinemixer en in het voorjaar van 2019 werd de nieuwe installatie voor de productie van hoeksteunen en bakstenen uit gemakkelijk verdichtend beton geleverd.

02-ha-1029-teka-hochleistungs-turbinenmischer-an-betonwarenhersteller-lithonplus-geliefert_figure-2-kopieren

Foto: BFT International

 

THT-turbinemixer voor de productie van speciale elementen en kleine series

De hoogwaardige turbinemixer THT 1500 (G-2-V) met een frequentiegeregelde 45 kW-motor en een maximaal betonvolume van 1 m³ per mengbeurt is ideaal geschikt voor de productie van dergelijke betonelementen. Het systeem omvat een gepatenteerde mengturbine en een in tegengestelde richting draaiend bovenste deel van de menger, waardoor een intensieve menging van de betonmassa en het toegevoegde water gegarandeerd wordt. Tijdens het mengen worden de korrels niet kapot gemaakt, waardoor de zeefkurve steeds gelijk blijft. Deze turbinemixer is ideaal voor fabrikanten van uiteenlopende, hoogwaardige producten, waar de te verwerken producten ook vaak veranderen.

“Een heel belangrijk voordeel is de mogelijkheid om kleine hoeveelheden te verwerken voor de productie van speciale betonelementen”, geeft Patrick Russ, sales manager bij TEKA, aan. “Bij deze installatie werden de droogbodem en buitenste wand in de productie bij TEKA zo voorbereid, dat de koudgietijzeren tegels probleemloos en zonder bijkomende aanpassingen geïntegreerd konden worden. Deze mixer werd ook uitgerust met een camera, een automatische ontstoffingsfilter en een manuele opstelling om stalen te nemen.” TEKA leverde ook het complete meng- en weegplatform met trap, de bijhorende installatie voor aggregaten en de weegschalen voor bindmiddelen en water.

04-ha-1029-teka-hochleistungs-turbinenmischer-an-betonwarenhersteller-lithonplus-geliefert_figure-4-kopieren

Foto: BFT International

 

Tevreden klant

“We zijn zeer tevreden met onze keuze voor deze hoogwaardige turbinemixer. Naast de lage werkings- en onderhoudskosten waren de moderne veiligheidsvoorzieningen doorslaggevend. We kunnen zonder problemen stalen afnemen”, sluit Leonhardt af. “Bovendien kregen de zes operatoren van de installatie na levering een grondige opleiding van een medewerker van TEKA.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details