Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe randbekisting voor een optimale isolatie van betonvloeren
De prefabelementen maken het mogelijk snel de betonvloer te gieten. Ze zijn verkrijgbaar in dezelfde dikte als de isolatie van de buitenmuur.

Nieuwe randbekisting voor een optimale isolatie van betonvloeren

Het warmteverlies kan aanzienlijk zijn via horizontale vlakken, maar velen vergeten dat warmte ook via de randen van de vloerplaat kan ontsnappen. Het is daarom beter om bij nieuwbouwprojecten geen half werk te verrichten en ervoor te zorgen dat er nergens koudebruggen ontstaan in de isolatie van de betonnen vloerplaten, met bijzondere aandacht voor de vloerranden. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de warmte blijft waar ze nodig is: de leefruimtes.

De nieuwe isolerende bekisting JACKODUR® Maxi vervolledigt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van JACKON Insulation. Het beschikt over dezelfde bewezen eigenschappen als de JACKODUR® isolatierandbekisting (JDS) maar onderscheidt zich door zijn geoptimaliseerde diktes, aangepast aan de standaarddiktes van buitenmuurisolatie van 80, 140 en 160 mm. Dit levert een aanzienlijk voordeel op. Het volstaat de Maxi-isolatierandbekisting te bestellen in de vereiste dikte die overeenkomt met de dikte van de buitenmuurisolatie, wat een gunstig effect heeft op de kosten.

Isolatie en betonrandbekisting in één. Het element is volledig vervaardigd uit hoogwaardig XPS.

Geen koudebruggen met de hoogwaardige thermische isolatie XPS 

Zoals alle JACKODUR®-producten, is ook dit bekistingselement van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim uiterst stevig, drukvast en waterafstotend en onderscheidt het zich door uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Met een warmtegeleidingscoëfficient van slechts λD = 0,035 W/(m·K), garandeert deze nieuwe randbekisting een zeer hoog isolerend vermogen. Bovendien heeft de JACKODUR® Maxi isolatierandbekisting een geoptimaliseerde vorm: de dwarslat die als ondersteuning dient voor de isolerende opstaande wand van de constructie wordt fabrieksmatig verlijmd in de daarvoor voorziene groef. Ook deze lat is gemaakt van XPS. Zo is men er zeker van dat er geen koudebruggen ontstaan.

De isolerende bekisting wordt met twee lijmstroken JACKODUR® constructieschuim aan de muur te bevestigd. Het schuim biedt een uitstekende hechting aan het metselwerk en sluit voegen en uitsparingen in de isolatielaag zonder bouwknoop.

Om de XPS-dwarslat te bevestigen, zonder bouwknoop, volstaat het om twee lijmstroken op het metselwerk aan te brengen.

Snelle installatie zonder ontkisting

Het handige kliksysteem zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing. Bovendien bieden de stevige panelen een dubbel voordeel: niet alleen maken ze een isolatie zonder koudebruggen mogelijk, de isolatie dient tevens als bekisting voor het storten van de betonvloer. Alle werken worden in één stap uitgevoerd en er is geen ontkisting vereist. Dit levert een kostbare tijdswinst op. 

Reliëfstructuur voor een betere hechting van het pleisterwerk

De volgende stap van de werkzaamheden gaat al even snel: de gewafelde structuur van de Maxi-isolatierandbekisting creëert een ideale ondergrond voor het pleisterwerk en biedt het product een zeer goede hechtkracht, zonder voorbehandeling of extra hechtprimer. 

Deze makkelijk te plaatsen vloerrandbekisting is geschikt voor alle soorten wanden en is beschikbaar voor betondiktes tussen 180 en 250 mm. De gebruiker vindt precies wat hij nodig heeft voor het isoleren van vloerranden van gewapend beton – ongeacht de dikte ervan, en voor het isoleren van de buitenmuur. De JACKODUR® Maxi-isolatierandbekisting voldoet perfect aan de allerhoogste eisen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details