Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe software-oplossingen voor prefab beton

Nieuwe software-oplossingen voor prefab beton

Naadloze aansluiting op bestaande 3D-software

De automatisering in de prefab vloerenindustrie gaat snel. Waar architecten en engineers van betonconstructies al werken met 3D-software, zijn producenten nu op zoek naar software die hierop aansluit. Matrix Software brengt hiervoor de oplossing. Zij introduceert twee fonkelnieuwe, baanbrekende softwareoplossingen voor de prefab betonindustrie.

De term ‘baanbrekend’ is hier niet overdreven, merkt Jan Willem Fokkema, branchemanager van Matrix Software. Overal waar hij de nieuwe softwareprogramma’s introduceert, krijgt hij reacties als ‘Dat bestaat niet’ en ‘Dat kan helemaal niet’. Toch kunnen de innovatieve programma’s van Matrix Software probleemloos worden ingeplugd op de bestaande software van architecten en constructeurs.

“Onze mensen hebben verstand van prefab vloerenfabrieken.”

 

IC-Prefab voor Revit

Met IC-Prefab voor Revit kunnen tekenaars en productievoorbereiders de productiemodellen rechtstreeks vanuit een BIM-model tekenen. Is het ontwerp eenmaal geëngineerd in 3D, dan kan het vervolgens worden ingezet om fabrieken aan te sturen. “IC-Prefab is ontwikkeld op basis van AutoCAD”, vertelt Fokkema. “Om de aansluiting op BIM zo perfect mogelijk te maken, is IC-Prefab nu geschikt gemaakt voor Autodesk Revit.”

De software is snel en gebruiksvriendelijk.

 

MatrixLigger

MatrixLigger is de nieuwe generatie rekensoftware voor sterkteberekeningen van prefab vloersystemen. De software is gebaseerd op de jarenlange kennis en ervaring die aanwezig is binnen MatrixFrame. Hierdoor is de software uitstekend afgestemd op de specifieke behoeftes van betonconstructeurs in de maakindustrie voor traditionele en voorgespannen breedplaatvloeren, kanaalplaatvloeren en ribcassettevloeren. “De software is ontzettend snel en eenvoudig te koppelen aan softwareprogramma’s zoals Revit, IC-Prefab, Excel of de eigen software. Daarbij is de software gebruikersvriendelijk. Wie heeft ingeplugd, kan er onmiddellijk mee aan de slag.”

Baanbrekend

Een zoektocht wijst al snel uit dat Matrix Software niet de enige aanbieder is van deze software. Wie echter met de software van collega’s aan de slag gaat, komt tot de ontdekking dat deze programma’s uitsluitend geschikt zijn voor simpele systemen. Dat maakt de softwareoplossingen van Matrix Software baanbrekend. “Onze mensen hebben verstand van prefab vloerenfabrieken”, vertelt Fokkema hierover. “Ze kennen de lasrobots, mallen en wapeningsmachines. Met deze kennis kunnen zij het verschil maken. Matrix Software heeft een unieke positie in de prefab betonindustrie omdat we zowel de kennis van software hebben als de kennis van de fabrieken.” Daarbij biedt Matrix Software nog andere voordelen. Het bedrijf telt drie vestigingen in Nederland en Litouwen. Waar de gebruikers van bijzondere softwareprogramma’s voor ondersteuning al gauw over de grens moeten, is Matrix Software altijd in de buurt. De lijntjes zijn kort en de service is snel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details