Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Nieuwe toevoeging aan INWHITE UHPC-familie, Aalborg Excel® om de integratie van architecturale structuur en esthetiek te versterken

official-press-release_aalborg-excel-new-product-launching-4-kopieren

18 december 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

AALBORG EXCEL®, het 2e voorgemengde UHPC-product dat is ontwikkeld als onderdeel van de AALBORG INWHITE SOLUTION®, is bedoeld voor fabrikanten die op zoek zijn naar de ultieme oppervlaktedetaillering en esthetische expressie binnen esthetische en architecturale toepassingen. Het product is zelfnivellerend en snelvloeiend, waardoor combinaties met pigmenten en vezels mogelijk zijn; dit levert zeer gladde oppervlakken op, zelfs bij de meest uitdagende vormen.

Op basis van de nieuwste gepatenteerde bindmiddeltechnologie FUTURECEM™ van Cementir, hebben de twee voorgemengde UHPC-producten van Cementir, AALBORG EXTREME® (het 1e UHPC-product in de INWHITE-familie) en AALBORG EXCEL®, unieke eigenschappen en kenmerken, met een vergelijkbare hoge druksterkte en uitstekende eigenschappen op het gebied van treksterkte, krimp en duurzaamheid.

De technologie achter de bindmiddelen EXTREME en EXCEL zorgt ervoor dat de formulering geen microsilica, kwartsmeel, slakken of vliegas bevat. Dat resulteert in een uniek aanbod in het UHPC-productenspectrum. Dit levert niettemin zeer voordelige pozzolanische componenten op uit een duurzame bron.  De zelfnivellerende eigenschappen, lange open tijd, hoge duurzaamheid en hoge druksterkte in het bereik van 140 MPa, maken EXCEL bij uitstek geschikt voor architecturale toepassingen met dunne en complexe geometrieën.

Door verschillende soorten vezels en pigmenten toe te voegen, kunnen beide UHPC-producten architecten helpen bij de integratie van structuur, functie en esthetiek. Ze zijn zeer geschikt voor de productie van dunne/slanke betonproducten met hoge esthetische, mechanische en duurzaamheidseigenschappen.

Alle gegevens kunt u vinden op https://www.aalborgportland.be/aalborg-excel-3/

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details