Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwe ZeeLandToren verrijst definitief langs de kust van Walcheren

Nieuwe ZeeLandToren verrijst definitief langs de kust van Walcheren

Bestemmingsplan goedgekeurd en omgevingsvergunning onherroepelijk.

Met de bouw van de ZeeLandToren verrijst binnenkort een nieuw baken van Walcheren en is Vlissingen 145 appartementen rijker. Wethouder John de Jonge onthulde vanmiddag het nieuwe logo van de woontoren, waarmee een nieuwe mijlpaal voor het Scheldekwartier definitief is. De Middelburgse ontwikkelaars Vastgoedontwikkeling VG-D en AVV beheer BV kunnen volgend najaar al beginnen met de bouw. De eerste appartementen gaan naar verwachting deze winter al in de verkoop.  

v.l.n.r.  Martin Dekker VG-D, John de Jonge Wethouder gemeente Vlissingen, Arnold van Velzen AVV Beheer BV

Internationale aantrekkingskracht 

De toren kent een getordeerde as, waarlangs 34 ovale vloeren ten opzichte van elkaar steeds zes graden draaien. Zo lijkt het alsof de toren zich vanuit de grond naar de wolken schroeft. Binnenin verschijnen 145 recreatie-appartementen, woonappartementen en luxe penthouses, die niet alleen kopers uit de provincie maar zeker ook uit de rest van Nederland, Duitsland en België naar Vlissingen zullen trekken. Van binnenuit hebben bewoners een schitterend uitzicht op Walcheren: via Domburg, Veere, de Westerschelde en de Noordzee reikt het oog tot Antwerpen, Cadzand en Knokke aan toe. Een wellness, sky bar en een zwembad op de bovenste verdieping maken de luxebeleving helemaal af. Het Vlissingse WTS Architecten tekende voor het ontwerp van de ZeeLandToren, dat perfect past binnen het portfolio van duurzame, innovatieve en organische ontwerpen. 

Mijlpaal voor het Scheldekwartier 

De definitieve komst van de ZeeLandToren is voor het Scheldekwartier een mijlpaal. De gemeente Vlissingen kocht in 2003 dit voormalige terrein van de Scheldewerf aan, dat nu in rap tempo transformeert naar een volwaardige entree van de stad. Het gebied bestaat binnenkort uit meer dan 1.000 woningen en volop stedelijke (recreatieve) voorzieningen, zoals een jachthaven. Ook biedt het ruimte aan tal van evenementen. Bijzondere elementen in het gebied refereren aan het verleden en de oorspronkelijke functie van de locatie, zoals de gerestaureerde Scheldekraan, het Dok van Perry, de Machinefabriek en de Timmerfabriek.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details