Platform over beton en staal in de bouw
Nog nooit zo economisch: wandbekistingssysteem Manto G3

Nog nooit zo economisch: wandbekistingssysteem Manto G3

Nieuwe generatie met talrijke doorontwikkelingen

Onder de benaming Manto G3 introduceert Hünnebeck een nieuwe generatie van het MANTO bekistingssysteem voor grote wandoppervlakken. Het Manto G3 systeem heeft een maximale betondruk van 80 kN/m2 en kan op grote schaal worden toegepast in de civiele techniek en bouw. Opvallend zijn de hoge functionaliteit en duurzaamheid. Tal van verdere ontwikkelingen maken het bekisten nog sneller en flexibeler. Daarbij blijft de compatibiliteit met de Manto G2 generatie gewaarborgd.

Universeel werkplatform voor het MANTO wandbekistingssysteem

 

Tijd en kosten besparen met enkelzijdige verankering

Voor een snelle voortgang op de bouw zorgt vooral de nieuwe, enkelzijdig bedienbare verankeringstechniek van de Manto G3 bekisting. Die techniek is mogelijk dankzij het verankeringssysteem Platinum 100 en het speciale Manto DW 15 anker. Alternatief kunnen conventionele DW 15 en DW 20 ankers alsook She-Bolt ankers en Taper Ties gebruikt worden.
Bij de enkelzijdige verankering met het Platinum 100 anker kan de wanddikte traploos worden ingesteld; markeringen met een onderlinge afstand van 2,5 cm vergemakkelijken het proces. Vergeleken met de voorgaande generatie beschikt de Manto G3 over grotere ankeropeningen; deze maken een ankerspeling van maximaal 2,5° mogelijk en vergemakkelijken zo het werk. Verwisselbare kunststof inzetstukken beschermen de ankeropeningen tegen verontreiniging en beton en maken een snelle aanpassing aan de verschillende ankersystemen mogelijk.

MR ankersysteem

 

Nieuwe panelen: stabieler en eenvoudiger te monteren

Ook de panelen van Manto G3 werden gemoderniseerd en verder versterkt. Zo verhogen de verticale ribben de stabiliteit en bieden rondom aansluitmogelijkheden voor transporthaken.

De middelste verticale ribben dienen daarnaast als snelaansluiting voor richtschoren alsook voor de standaard bekistingsuitlijning en beveiliging van onderaf. Optioneel zijn geïntegreerde klemmen leverbaar. Deze zorgen voor nog meer efficiëntie omdat klemmen zo niet meer zoek kunnen raken.

Nieuw is verder de starre Manto G3 binnenhoek voor extra stabiliteit. De dwarsribben hebben dezelfde profielen als de panelen en maken een naadloze aansluiting mogelijk. Omdat de open profielen  zijn vervallen, is er minder kans op verontreiniging en blijven de reinigingskosten beperkt.

MANTO hoek met PLATINUM pen

 

Kunststof bekistingsplaat voor hoogwaardig en gelijkmatig betonbeeld

Ook de nieuwe 19 mm dikke kunststof bekistingsplaat zorgt voor lagere reinigingskosten. Die plaat staat garant voor een hoogwaardig en gelijkmatig betonbeeld en vermindert de noodzaak van nabewerkingen van het beton. De lange levensduur ervan (ca. 3 maal zo lang als traditionele houten varianten) wordt door de met staal ommantelde ankeropeningen verder verbeterd. Dit voorkomt beschadigingen van de bekistingshuid door de ankerstangen.

In de speciale systeemvariant Manto G3 M hebben de panelen- afwijkend van de G3 generatie – binnenliggende ankerplaatsen. Deze zorgen voor een symmetrisch verankeringsbeeld. Het omvangrijke pakket toebehoren van het Manto G3 systeem kan vanzelfsprekend ook bij deze panelen worden toegepast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details