Platform over beton en staal in de bouw
Octatube kiest voor LiemarX

Octatube kiest voor LiemarX

Op de valreep een mooie jaarafsluiting van 2019! Wij mochten, net voor de Kerst, ook Octatube Space Structures B.V. uit Delft verwelkomen als nieuwe klant. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee zo op de valreep van het nieuwe jaar.

“Het referentiebezoek bij Kampstaal heeft ons doen besluiten om voor LiemarX te kiezen.”

Octatube was op zoek naar systeem voor hun staal productie beheersing. Dus niet zozeer een ERP pakket, maar wel een systeem om de fabricage van hun staalconstructies beter te beheersen. Daar is onder andere een makkelijke en flexibele Productie Plannings module en een handig tijdregistratie systeem voor nodig. Dat hebben ze gevonden in LiemarX.

De monteurs zullen onder andere de beschikking krijgen over een Tijdregistratie App op hun smartphone. “Uiteraard hebben wij diverse andere systemen bekeken en hebben wij referentiebezoeken afgelegd bij soortgelijke bedrijven als Octatube” verteld projectleider Marius van der Meulen van Octatube. “Maar het referentiebezoek bij Kampstaal heeft de doorslag gegeven om ons te doen besluiten om voor LiemarX te kiezen.”

Liemar is al meer dan 25 jaar marktleider in de Benelux met ERP software voor de staalbouw en staalconstructie met meer dan 4.400 dagelijkse gebruikers!

Wij mochten dit jaar al veel nieuwe klanten verwelkomen en nu met ook Octatube erbij is het aantal gebruikers dit jaar met 380 toegenomen! Een geweldig resultaat waar wij erg trots op zijn.

Het familiebedrijf Octatube, gevestigd in Delft, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Inmiddels telt de organisatie ruim 100 man personeel en werken verschillende expertises op het gebied van engineering en vakmanschap nauw met elkaar samen. Projecten zijn de afgelopen jaren omvangrijker geworden.

Hoewel ze enorm zijn gegroeid, blijven ze in de basis een familiebedrijf met behoud van hun familiewaardes en persoonlijke aandacht.

Technisch ontwerpbureau en productiebedrijf Octatube uit Delft specialiseert zich in het gebruik van constructief glas; het toepassen van glas als constructief element. Als Design & Build bedrijf voert Octatube projecten van ontwerp tot realisatie in eigen beheer uit. Alle problemen die voorkomen tijdens het ontwerpproces, de productie en het bouwen kunnen zo zelf opgelost worden. Dit werpt met name haar vruchten af bij technieken die specialistisch, nieuw of experimenteel zijn, zoals constructief glas.

Constructief glas

Glas is net zo druksterk als beton, zo lang de krachten op een goede manier in het glasvlak worden geleid. De toepassing van glas als constructiemateriaal is erg interessant maar vereist een goede beheersing van de theorie en de praktijk. De goede eigenschappen voor drukkracht van glas komt samen met erg lage sterkte bij trekkracht. Daarbij komt dat glas bros is en zonder waarschuwing kan breken. Construeren met glas is daarom veeleisend voor het ontwerp. Toch kiezen architecten er steeds vaker voor om een zo transparant mogelijke constructie te maken. Daarbij kunnen glazen vinnen een belangrijke rol vervullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details