Platform over beton en staal in de bouw
Onderweg naar een cementvrije generatie

Onderweg naar een cementvrije generatie

De duurzaamheidstransitie moet nu plaatsvinden als het aan Bosch Beton ligt. In 5 stappen willen zij doorwerken naar een cementvrije generatie keerwanden. Cementvrij produceren is dan ook het ultieme doel.

Welke stappen moeten we nemen?

Komende jaren zal worden doorgewerkt aan een verdergaande hybridevariant waarbij het cementaandeel wederom kan worden teruggebracht. Alles met als einddoel om straks een cementvrije generatie als standaard te kunnen gaan produceren.

Waar staan we nu?

De volgende winst in het stappenplan naar een cementvrije generatie is geboekt, want inmiddels heeft Bosch Beton 3e generatie beton mengsel geïntroduceerd met een reductie van maar liefst 50% cement! Dit mengsel is per 1 februari 2023 de nieuwe standaard voor alle infra-toepassingen.

“Duurzaam hoeft niet duurder te zijn”

“We zijn er trots op dat we deze extra stap kunnen zetten voor onze klant, vooral omdat we hiervoor géén extra kosten rekenen richting onze klanten. Wij willen aantonen dat duurzaamheid met de juiste intrinsieke motivatie haalbaar én betaalbaar is. Nu heeft duurzaamheid vaak het imago van ‘duur’ omdat het als ‘margemiddel’ in plaats van doel wordt ingezet. Maar wij willen de focus verleggen naar het ‘zaam’, het samen waarmaken. En dat is wat we hiermee doen!” – Brechtje van den Beuken – CEO

Bosch Beton wil een solide partner zijn voor haar klanten en in samenwerkingen. Al ruim vijftig jaar lang, zowel in binnen- als buitenland. Voorop staat samen te komen tot een duurzame keerwandoplossing op maat in welke situatie of uitdaging dan ook.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details